PRATI SE U JEDNOM DAHU

'Noćni pozivi' - serija uz koju ćete upoznati onu drugu, mračniju stranu Liverpoola

31.08.2022 u 13:09

Bionic
Reading

'Noćni pozivi' nova je i neočekivano autentična britanska policijska dramska serija predvođena Martinom Freemanom kakvog do sada još nismo imali prilike vidjeti

Britanska policijska dramska serija 'Noćni pozivi' (The Responder), nastala u BBC-jevoj produkciji, serija je koju bismo jednom riječju mogli opisati kao - izvrsnu, a zbog čega nas kako njezina uspješnost, tako i hvalospjevi kritičara ni najmanje ne čude.

A sad nešto potpuno drugačije: Martin Freeman kao Chris Carson

Kada bismo kojim slučajem napravili anketu o tome tko su najsimpatičniji glumci na svijetu, prilično smo sigurni da bi se negdje pri samom vrhu takve top liste našao uvijek simpatični Martin Freeman. Ipak, uvijek simpatični Martin - daleko najpoznatiji kao Bilbo u filmskoj trilogiji 'Hobit', dr. Watson u seriji 'Sherlock' ili pak Tim u britanskoj inačici serije 'U uredu' - ne mora uvijek biti simpatičan.

Najbolji dokaz za to mogla bi biti upravo serija 'Noćni pozivi', u kojoj utjelovljuje Chrisa Carsona - moralno ambivalentnog (čitaj: korumpiranog), psihički nestabilnog, manipulativnog te na momente upravo zastrašujućeg policijskog službenika s prilično izraženom agresivnom crtom koji se jedne besane liverpulske noći igrom slučaja zatekne u opasnom kolopletu veoma neizvjesnog raspleta, a koji će otežati njegove napore da zadrži makar i dio ljudskosti koja mu sve više izmiče.

Premda bi svakako valjalo pohvaliti i ostatak glumačke ekipe koju čine prokušana imena poput Adelaye Adedayo (Neke djevojke, Gubitelji vremena), Warrena Browna (Luther, Protuudar), MyAnne Buring (Ubojice lezbijskih vampira, Vještac) itd., prava zvijezda 'Noćnih poziva' nesumnjivo je upravo Martin Freeman. Freeman - možemo to bez ustezanja reći - zaista briljira u ulozi Chrisa dodajući svojom glumom još jedan sloj autentičnosti ovoj ionako autentičnoj (a kako i ne bi bila kad scenarij potpisuje Tony Schumacher, čovjek koji je nešto više od desetljeća svog života proveo u policijskoj odori) karakternoj drami.

Dinamična i atmosferična, mračna i humoristična te vrhunski režirana, 'Noćni pozivi' serija je koja se ne zaobilazi, a Martina kakvog nikada niste vidjeli možete ekskluzivno gledati na streaming servisu Pickbox NOW!