OBILJEŽEN 16. PUT

Mr.Lee & IvaneSky i 'Sailor' predstavljaju Hrvatsku na međunarodnom projektu 'Rođendan umjetnosti'

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Romano Grozić

Art’s birthday ili Rođendan umjetnosti međunarodni je projekt koji se ove godine obilježava po 16. put, a po prvi puta u sklopu projekta Hrvatsku će predstavljati Mr.Lee & IvaneSky, odnosno Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle s multimedijalnim projektom 'Sailor' koji donosi fuziju glazbenih stilova

Uz ambijentalni zvuk, jazz, cabaret, elektroniku i klasični instrumentarij, tu je i eksperimentalni zvuk nastao uz pomoć Mrletovih instalacija od boca za vodu spojenih oprugom putem koje se emitiraju frekvencije te zvučnog karburatora uz pomoć kojeg smo po prvi puta imali prilike čuti frekvencije i zvukove grada Rijeke, ali i Berlina, stoji u priopćenju.

Uz podršku pratećeg benda kojeg čine Dražen Baljak, Matej Zec i Ivan Bojčić, izvest će pjesme sa Sailora, ali i s albuma ‘Colors’, prethodnika aktualnog izdanja.

'Slavimo Rođendan umjetnosti s gradovima Europe u 4-satnom trajanju. Iz Zagreba direkt do Bratislave, Praga, Stockholma, Beča, Lausanne, Ljubljane, Beograda, Bukurešta, Antwerpena, Lisabona, Madrida, Moskve, Berna, Baden Badena, Kaunasa, i Varšave! Samo za vas Mr. Lee & IvaneSky! Pratite nas u nedjelju od 20 sati putem radija ili videostreaminga', poručli su Mr.Lee & IvaneSky uoči proslave.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!