putem Skypea

Najslađa članica obitelji: Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević s kćeri Evom tijekom karantene snimili su video spot 'na daljinu'

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 03.07.2020 20:04
  • Objavljeno 03.07.2020 u 20:00
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Glazbeni i obiteljski par nakon zajedničkog rada na kazališnoj i filmskoj glazbi, albuma i slikovnice za djecu 'Kišni razdraganci', koji je dobio Porina, ponovo su publiku, u video uratku koji je nastao u ograničenim korona-uvjetima, a glavnu ulogu su povjerili svojoj kćeri

Iz tvornice progresivnog art zvuka Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević i njihovog zajedničkog multimedijalnog projekta Mr. Lee & IvaneSky stiže 'Seagull'. Nastao je unutar projekta 'Zvučni karburator' na Silbi, kao rezultat tišine nasuprot frekvenciji 'Sailora', koji se sastoji od snimljenih zvukova grada Rijeke, a sada je dobio i video spot u režiji Romana Grozića - nastao je tijekom karantene, a po prvi put spot su snimali bez fizičkog prisustva redatelja, koji je na snimanju bio prisutan samo putem Skypea iz Samobora, a Ivanka i Mrle iz Velike Gorice, stoji u najavi.

’Bezuspješno smo po cijeloj kući tražili zelenu tkaninu, plahte, a na kraju smo shvatili da su zidovi u kupaoni zelene boje koje smo na kraju koristili kao chroma key – sjeli smo na wc školjku i počeli snimanje. Cijelo vrijeme snimanja Romano je režirao preko drugog mobitela u Samoboru, na kojem smo bili povezani preko Skypea. Nakon snimanja poslali smo mu materijale koje je on dodatno s montažerom Davorom Klarićem montirao', ispričao je Mrle o snimanju.

Estetika spota predstavlja vizualne asocijacije koje se prelijevaju u forme čija simbolika je sloboda i otvorenost novim iskustvima, a u spotu je, poput prave glumice glavnu ulogu zauzela kći Ivanke i Mrleta, osmogodišnja Eva.

'Iako je cijela ova priča s virusom strašna i nadnaravna, iz njezine tišine u jednom kutu sobe nastao je spot. Mi smo jako zadovoljni jer ustvari nigdje nije vidljivo da je to rad koji je nastao u teškim okolnostima, a Romano Grozić je cijeli projekt digao na visoku estetsku razinu, o kakvoj smo do sad mogli samo sanjati. Ovo je spot za nagrade, koje će, nadamo se i osvojiti', poručuje Ivanka Mazurkijević i poziva vas da im se 17. srpnja pridružite u Rijeci ispred Exportdrva kada će projekt biti prezentiran i uživo.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Romano Grozić

Sastavni dio cjelokupnog projekta ‘Sailor’ je i zvučni karburator, jedinstveni projekt Damira Martinovića i Ivanke Mazurkijević, nastao uz pomoć suradnika Vanje Travaša, Andreja Škedela, Zdravka Lenca, i Ariane Suše, koji uz pomoć zvuka vode stvara skulpture od soli, a u kojem glazba obavija središnju misiju – materijaliziranje zvuka grada.

Projekt je započeo snimanjem zvuka grada s Trsatske gradine pri čemu su snimljeni i obrađeni zvukovi korišteni su za kontrolu disperzije, pri čemu nastaje 'živa skulptura' od soli – instalacija koja raste i tvori novi prostor pod utjecajem zvuka. Uz prezentaciju izvedbenog projekta 'zvučni karburator' te dvije pjesme s albuma 'Sailor', među kojima će biti predstavljen i 'Seagull', 17.7. u Rijeci ispred Exportdrva Mr.Lee& IvaneSky na video wallu će predstaviti izvedbeni projekt koji je radio arhitektonski dvojac MR2 – Miroslav Rajić i Jurica Račić, nakon čega slijedi trosatni koncert Leta 3.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!