zaslužila ovacije

Monodrama 'Vla-Vla-Vlajland cabaret' oduševila publiku u kojoj su bili i brojni poznati

19.10.2020 u 10:42

Bionic
Reading

Vlajna čistačica koju je maestralno utjelovila Ecija Ojdanić u predstavi Kazališta Moruzgva pokazala se pravim spektaklom po čitavoj Jadranskoj obali, a u nedjelju navečer je premijerno izvedena i u kazalištu Vidra

Uz sve mjere propisane od Stožera civilne zaštite i HZJZ-a i poštivanje razmaka između ljudi od 1,5 m te mjerenje temperature na ulazu, publika je jedva dočekala izlazak Ecije Ojdanić na pozornicu. Lik srčane, prostodušne čistačice, Vlajne koja rješava svoje egzistencijalne i svjetonazorske zavrzlame sve je nasmijala, a predstava 'Vla-Vla-Vlajland cabaret' koja već bilježi uspjehe i u Zagrebu je nagrađena ovacijama.

Premijeru nisu propustili Luka Nižetić, Slavko Sobin, Perica Martinović, Petra Dugandžić, Miro Ungar, Erna Rudnički, Kristina Burja, Lana Pavić, Maja Cvjetković Kević, Ivica Pucar, Iva Jerković, Livio Badurina, dr. Vesna Ramljak te mnogi drugi. Uz Eciju je kao i uvijek bio njezin životni suputnik Robert Orhel.

Predstava Kazališta Moruzgva prati lik Vlajne čistačice, narodne feministkinje i heroine, maestralno utjelovljenje od strane naše glumice Ecije Ojdanić. Na ovom katarzičnom putovanju kroz simpatičan lik Vlajne čistačice na humorističan, ali i na poučan način prikazana je sudbina mnogih građana naše zemlje koje je želja za boljim životom odvela u, već svima dobro nam poznatu, Njemačku.

Monodrama obiluje raznim smiješnim situacijama s kojima se morala suočiti heroina Vlajna, kao što su kulturološki nesporazumi te atipične spoznaje i zavrzlame. Također se dotiče i aktualne epidemije koronavirusa. Redatelj i autor teksta Ivan Leo Lemo zaslužan je za ovaj slikoviti prikaz čistokrvne Vlajne, glazbu koja prati cijeli cabaret, oplemenio je skladatelj Zvonimir Dusper Dus, a dramski je prošaran satiričnim pjesmicama – gangama.

Oni koji nisu imali sreću pogledati predstavu imaju za to priliku 29. listopada i 28. studenog u kazalištu Vidra ili u nastavku već dogovorene turneje po Hrvatskoj.

  • +26
Premijera mondrame 'Vla-Vla-Vlajland cabaret' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bojan Zibar