VELIKI GUBITAK

Modni svijet tuguje: Poznati se opraštaju od Karla Lagerfelda

19.02.2019 u 13:46

Bionic
Reading

Vijest da je u 86. godini života preminuo kreativni direktor Chanela i Fendija Karl Lagerfeld šokirala je mnoge. Zbog velikog gubitka tuguju njegova obitelj, prijatelji, suradnici i zvijezde koje su ga obožavale

Modni svijet bilježi veliki gubitak. Otišao je kreativni modni direktor jedne od najpoznatijih kuća na svijetu, Chanela - Karl Lagerfeld. U siječnju ove godine prvi put je, u više od tri desetljeća, propustio reviju Chanela, zbog čega su počele spekulacije o njegovu zdravstvenom stanju, no nitko se nije pripremio na najgori scenarij.

Zbog toga su brojni njegovi suradnici, prijatelji i klijenti s kojima je stvorio neke od najljepših modnih priča u šoku.

'Kakav tužan dan. Jedan od najvećih je otišao. Počivao u miru, Karl', napisala je nekoliko minuta nakon objave o njegovoj smrti na Instagramu manekenka Naomi Campbell.

'Neopisivo sam tužna što čujem ovo. Karl je bio genijalac i uvijek neizmjerno drag, kako privatno, tako i poslovno. RIP', napisala je pak dizajnerica i bivša pjevačica Victoria Beckham.

Svoju fotografiju u društvu vodećeg čovjeka Chanela brzo je na društvenim mrežama uz posljednje pozdrave objavila Bar Refaeli, izraelski supermodel.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

RIP @karllagerfeld 💔

Objavu dijeli Bar Refaeli (@barrefaeli)

'Najduže modno putovanje danas je završeno. Karl Lagerfeld je umro, uzimajući sa sobom više od pola stoljeća vizionarske mode. Samouki majstor sam je sebe nazvao 'potpunom improvizacijom'. Bio je slobodnog i kreativnog duha, a slijedio je samo svoje instinkte, koji ga nikada nisu iznevjerili. Rijetki su oni koji uspijevaju uložiti takvu maštu u svoj rad. Ikona će ostati zapamćena po svom ogromnom humoru, talentu u drugim jezicima, a ne samo za modu, te po tome što je bio vrlo izravan. 'Ne želim biti stvarnost u životima drugih', jednom je rekao, 'želim biti poput ukazanja, koje se pojavljuje i zatim nestaje'', piše na stranici francuskog Voguea na Instagramu.

'Počivao u miru, legendo. Već nam sada ovdje nedostaješ, kralju mode', stoji u objavi Gigi Hadid, mlade manekenke koja je imala priliku raditi s ovim velikanom.