KULTNO IME U SVIJETU MODE

Preminuo legendarni modni dizajner Karl Lagerfeld

19.02.2019 u 12:50

Bionic
Reading

Karl Lagerfeld preminuo je u 86. godini života u Francuskoj legendarni modni dizajner, koji je bio kreativni direktor Chanela i Fendija

Modni dizajner Karl Lagerfeld preminuo je u utorak 19. veljače u Francuskoj od raka gušterače.

Bio je vodeće ime modne kuće Chanel posljednjih 35 godina.

U siječnju ove godine po prvi put je propustio reviju Chanela zbog čega su počele spekulacije o njegovom zdravstvenom stanju, kada se u 35 godina otkako je u Chanelu nije pojavio na modnoj reviji i poklonio publici. Umjesto Lagerfelda, u Grand Palaisu se naklonila ravnateljica kreativnog studija Virginie Viard, njegova desna ruka, a Lagerfeld je ispričan zbog bolesti.

'Kreativni direktor Chanela, gospodin Lagerfeld, je bio umoran pa je zamolio Virginie Viard, ravnateljicu kreativnog studija kuće da ga zamijeni i na tradicionalnom pozdravu na kraju showa goste pozdravi u pratnji mladenke', navelo se tada u izjavi Chanela.

  • +3
Karl Lagerfeld Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Lagerfeld, koji je svoju karijeru započeo kao asistent Pierrea Balmaina 1955. godine, pridružio se Chanelu 1983. godine. U svojoj prvoj sezoni zabilježeno je da radi 16 sati dnevno i to s velikim oduševljenjem. Proveo je rekordnih 36 godina u toj modnoj kući.

Lagerfeld je bio brend za sebe, prepoznatljivog stila i izgleda, ali i prepoznatljivo oštrog jezika. U svojoj karijeri dugoj sedam desetljeća, Lagerfeld je stvorio nevjerojatne kolekcije za modnu kuću Chanel kao i Fendi.