POVRATAK KORIJENIMA

Neprepoznatljivi Karl Lagerfeld: Što se dogodilo sa slavnim dizajnerom?

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 06.08.2018 16:07
  • Objavljeno 06.08.2018 u 16:07
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

84- godišnja modna ikona Karl Lagerfeld uspio je proći gotovo nezamijećeno na ulicama francuskog St. Tropeza zahvaljujući novom, ležernijem imidžu

Jedan od najslavnijih i najutjecajnijih dizajnera današnjice, Karl Lagerfeld, svjetsku je prepoznatljivost stekao imidžom koji tradicionalno uključuje tamne sunčane naočale, zaglađen konjski rep, kožne rukavice i savršeno krojena odijela, no unatoč tomu ovaj dugogodišnji dizajner modne kuće Chanel i Fendi uspio je proći gotovo nezamijećeno.

  • +3

Karl Lagerfeld

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Kaiser Karl', kako ga od milja naziva modna javnost, trenutno boravi u francuskom St.Tropezu a prilikom odlaska na večeru u restoran Le Senequier u društvu asistenta Sebastiena Jondeaua svi su primijetili njegovo ležerno izdanje i nedostatak tamnih naočala koje godinama nosi u svakoj prilici.

Osim toga, novi imidž u znaku guste sijede brade uspio je u značajno utjecati na prepoznatljiv izgled Karla Lagerfelda, a kako je svojedobno otkrio u travnju, glavni razlog njegove odluke o puštanju brade krije se u vlastitom portretu snimljenom prije 40 godina – djelo kultnog fotografa Helmuta Newtona.