EMOTIVNI OSVRT

Mirna Zidarić uputila snažnu poruku: 'Majica Danijela Subašića glasnija je od krika'

04.07.2018 u 19:39

Bionic
Reading

Još se ne sliježu dojmovi utakmice naše reprezentacije i 'drame' protiv Danske. Među ostalim danima se priča o emotivnoj gesti Danijela Subašića koji je ispod dresa nosio majicu u spomen na Hrvoja Ćustića, svog velikog prijatelja nesretno preminulog na terenu prije 10 godina. Na jučerašnjoj press konferenciji na bezazleno pitanje neupućenog stranog novinara ni riječi i zagrljaj utjehe Domagoja Vide nisu mogle zaustaviti suze našeg vratara. Sportsku novinarku i urednicu Mirnu Zidarić to je potaklo da u Dnevniku pošalje snažnu poruku

'Upravo je majica s likom tragično preminulog Hrvoja Ćustića na prsima junaka pobjede @danijel.subasicglasnije od svakog krika podsjetila u kakvim uvjetima stasaju naši igrači, te da se 10 godina nakon tragedije malo toga promijenilo. Možda će netko reći da sada nije pravo vrijeme, no upravo je Subašić poručio da boljeg trenutka za podsjećanje na lošu infrastrukturu domaćih travnjaka nema i ne može ga biti. Ove pobjede mogu i moraju donijeti promjene diljem Hrvatske', podjelila je Mirna Zidarić na svom Instagram profilu, što je citat iz HTV-ovog Dnevnika emitiranog 2. srpnja.

'Kao i svaki hrvatski navijač bila sam iznimno emotivna nakon teško izborene, ali zato još vrjednije pobjede protiv Danske, no poruka s Danijelovih prsa presjekla me poput mača. Sjetila sam se te strašne tragedije i ražalostila se kako se malo toga promijenilo u tih 10 godina. I upravo je sada pravo vrijeme da se na valu ovog velikog uspjeha, a nadamo se da će biti još i veći, pa čak i najveći, počnu događati pozitivni pomaci, ali u svim krajevima Hrvatske, ondje gdje su najlošiji uvjeti rada, gdje su svlačionice, trošni stropovi i zahrđale vodovodne cijevi još iz doba 60-ih godina prošlog stoljeća.

Ljubav koju svaki dječak, djevojčica, rekreativac, pa i profesionalac u ovim trenucima šalje prema Rusiji valja im se vratiti u njihove male i velike sredine, kako u nogometu ne bi uživali samo jednom u četiri godine ispred tv ekrana, već kako bi svakoga dana na sigurnim i uređenim travnjacima ganjali tu malu, okruglu i vragolastu loptu koja u ljudima budi najsnažnije emocije', rekla je za tportal omiljena sportska novinarka i urednica.

  • +5
Mirna Zidarić Izvor: Promo fotografije / Autor: Dražen Pajtlar AGK