OSCAR JOJ SE SMIJEŠI

Meryl Streep ruši sve rekorde: Stigla 21. nominacija za prestižni kipić

23.01.2018 u 22:14

Bionic
Reading

Kada se 4. ožujka otvori koverta, za kategoriju glavne ženske uloge, oči većine uzvanika, ali i televizijskih gledatelja, biti uperena u Meryl Streep. Ukoliko prezenteri pročitaju njezino ime, slavna će glumica osvojiti četvrti Oscar u svojoj bogatoj karijeri, i tako se izjednačiti s Katharine Hepburn

Slavnoj glumici uspjelo je ono što nikome do sada nije - srušila je sama svoj rekord, nakon što je po 21. put nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice. Ova nominacija stigla je Meryl Streep zahvaljujući nevjerojatnoj izvedbi Katherine Graham u filmu 'The Post'.

  • +19
Meryl Streep i Don Gummer Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ovom novom Meryl Streep se dodatno 'pomaknula na ljestvici' rekorda po nominacijama, ostavivši iza sebe Katharine Hepburn i Jacka Nicholson, koji su tijekom karijere prikupili 'tek' 12 nominacija.

Oscare je za sada dobila zahvaljujući ulogama u filmovima: 'Kramer protiv Kramera' iz 1979. godine, 'Sofijin izbor' iz 1982. te 'Željezna Lady' iz 2011. Od tada, četiri je nominacije dobila za filmove 'Kolovoz u okrugu Osage', 'Into the Woods', 'Neslavno slavna Florence' te sada za 'The Post'.

  • +5
Nominirani za Oscare Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upravo je za svoj posljednji film, osim nominacije za Oscara, istu dobila i za Zlatni Globus, a nagrada joj je na kraju izmakla. Ona je otišla u ruke Frances McDormand za ulogu u filmu 'Tri plakata izvan grada'.

S Frances McDormand, ali i Saoirse Ronan, Margot Robbie i Sally Hawkins, Meryl Streep će se boriti da i četvrti put osvoji prestižnu nagradu Akademije, te se tako izjednači sa slavnom Katharine Hepburn, koja je jedina glumica koja ih je toliko osvojila.