valentina walme i gabriela pilić

Mentorice iz 'Plesa sa zvijezdama' otkrile tamnu stranu sporta: 'Ljudi misle da je to tako lako'

27.02.2023 u 20:25

  • +5

Valentina Walme i Gabriela Pilić

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/Luka Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Poznate mentorice popularnog plesnog showa otkrile su tamnu stranu plesa. Valentina Walme i Gabriela Pilić uvijek su nasmijane te šire pozitivnu energiju, a mnogi ne znaju o bolovima koje trpe tijekom plesnih natjecanja i brojnih treninga

Mnogima omiljen zabavni show 'Ples sa zvijezdama' uskoro počinje, a gledatelji su uzbuđeni vidjeti nove koreografije, fantastične kostime i poznate zvijezde kako love plesne korake pod vodstvom svojih mentora. Iako se tijekom zabavnog programa sve čini bajno, uspješne mentorice Gabriela Pilić i Valentina Walme pokazale su da ipak nije sve tako lako. Baš poput balerina, njihova lica uvijek su nasmijana, dok nitko ne zna kakve bolove plesačice zapravo trpe.

Valentina Walme poznato je ime u svijetu plesa jer time se bavi još odmalena. Mnogi ljubitelji plesa oduševljeno su je gledali kako nastupa na raznim koncertima poznatih hrvatskih, ali i regionalnih plesača. Surađivala je sa Severinom na turneji 'The Magic Tour' 2019, Frankom Batelić, Dinom Merlinom i mnogim ostalim pjevačima, a široj javnosti poznata je kao mentorica u show-u 'Ples sa zvijezdama'.

Godine 2019. plesala je s Davorom Garićem, a prošle godine pobijedila je s Pedrom Soltzom osvojivši srca gledatelja.

Plesačica je nedavno gostovala na podcastu kod Ane Radišić gdje je otkrila kako ples ipak nisu samo sjajni kostimi i lijepe koreografije, već puno truda, rada, odricanja, ali i ozljeda. Walme je priznala kako je trenutno na oporavku zbog ozljeda.

Ispričala je jednu zgodu kako je nedavno išla na ultrazvuk ramena zbog ozljede. Simpatična scena kod doktorice pokazuje kako svi vole gledati ples, a posebno kada ga izvodi ova plesačica pa joj upravo zbog toga doktorica ne preporuča odmor. 'Ne, ne, nemojte molim vas vi mirovati. Želimo vas gledati i dalje na televiziji', rekla joj je doktorica.

Iako nitko ne bi rekao, prije početka prošle sezone Valentina nije ni znala hoće li moći nastupati u natjecanju s Pedrom, no unatoč ozljedama i preporučenom mirovanju, odlazila je na treninge, odradila je vrhunski posao i izdržala do same pobjede.

Plesačke muke na Instagramu je podijelila i Gabriela Pilić. S glumcem Slavkom Sobinom 2019. godine pobijedila je u showu, a prošle godine nastupala je s glumcem Markom Petrićem, zaručnikom Valentine Walme.

Lijepa Gabriela završila je stručni studij na Kineziološkom fakultetu, a mnogi ne znaju da je prva stručna prvostupnica trenerske struke u Hrvatskoj. Njezine koreografije uvijek ostavljaju bez daha, čarolija plesnih pokreta i zarazne pozitivne energije plesačicu su izgradile kao jednu od najtrofejnijih hrvatskih plesačica, a gledateljima je izrazito simpatična i draga.

Dok ne mentorira u 'Plesu sa zvijezdama', ova plesačica zbilja je neuhvatljiva. Brojna putovanja, plesne radionice i treninzi razlog su zašto se ponekad osjeća iscrpljeno, a na Instagramu je podijelila fotografiju boljki nakon treninga s Franom Ridjanom, televizijskim voditeljem s kojim će nastupati ove sezone.

  • +31
Parovi showa 'Ples sa zvijezdama' 2013. Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo