BIVŠA PRVA DAMA

Melania Trump prekinula šutnju i odgovorila na kritike o svom preuređenju vrta u Bijeloj kući

10.08.2021 u 16:49

Bionic
Reading

Od uloge američke prve dame oprostila se početkom ove godine, a zahvaljujući određenim potezima na spomenutoj funkciji, poput uređenja slavnoga ružičnjaka u Bijeloj kući, 51- godišnja Slovenka našla se na meti kritika

Bivša prva dama ponovno je postala aktualnom temom na društvenim mrežama, a sve zahvaljujući izjavi predsjedničkog povjesničara, Michaela Beschlossa.

Na svom Twitteru ovaj suradnik televizijske kuće NBC osvrnuo se na Melanijin pothvat preuređenja slavnoga ružičnjaka u Bijeloj kući .

'Evisceracija ružičnjaka u Bijeloj kući dovršena je prije tično godinu dana ovog mjeseca, a evo i mračnog rezultata - desetljeća američke povijesti je nestalo', napisao je Beschloss uz fotografiju vrta od prošle godine na kojoj se ne vidi mnogo cvijeća.

Na kritiku o 'uništavanju američke povijesti' odlučila je reagirati sama Melania optuživši Beschlossa kako javnost dovodi u zabludu, pritom izrazivši svoje sumnje u njegovu vjerodostojnost kao povjesičara.

'Dokazao je svoje neznanje pokazujući sliku ružičnjaka u povojima. Ružičnjak je ukrašen zdravim i šarenim ružama', stoji u Melanijinoj Twitter objavi , uz podijeljenu fotografiju ružičnjaka na kojoj je prikazana cvjetna raskoš ispred Bijele kuće. 'Njegove zavaravajuće informacije su nečasne i nikada mu se ne smije vjerovati kao profesionalnom povjesničaru', zaključila je.

Podsjetimo, u srpnju 2020. godine Melania je najavila rad na obnovi izgleda Rose Gardena, ružičnjaka koju američki predsjednici dugi niz godina koriste za govore i slične javne nastupe, a rezultati Melaninijinog pothvata javnosti su otkriveni u kolovozu prošle godine.

Zanimljivo je kako je ove godine stvorena peticija kojom se od prve dame Jill Biden i drugog gospodina Douga Emhoffa traži da povrate stari izgled ružičnjaka, a do sada je prikupljeno više od 800 tisuća potpisa.

  • +11
Melania Trump odlazi iz BIjele kuće Izvor: Profimedia / Autor: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia