POKUŠAVALA JE SVE SPRIJEČITI

Strah od koronavirusa bio je jak: Melania Trump svim se silama trudila zaustaviti zabave u Bijeloj kući

13.07.2021 u 16:57

Bionic
Reading

Iako su odavno odselili iz Bijele kuće, to ne znači da interes javnosti za obitelji Trump jenjava. Dapače, sada više no ikada sve zanima gdje su i što rade, a i dalje su i glavna inspiracija za nove knjige i biografije

Najnovija knjiga Michaela Bendera 'Frankly, We Did Win This Election: The Inside Story of How Trump Lost', donosi i nove zanimljivosti o obitelji Trump, ali i otkriva javnosti još nepoznate detalje iz njihova života u Bijeloj kući. Tako je, među ostalim, otkrila i kako se Melania Trump svim silama trudila zabraniti Donaldu da upravo u Bijeloj kući održi zabavu.

Kao prva dama, imala je nadležnost nad svim društvenim događanjima u Bijeloj kući, no da je doista imala tu moć, ona, navodno, ne bi tijekom pandemije dopustila baš nikakvu zabavu da se održi tamo. Naime, kako se otkriva u knjizi, tadašnja prva dama radila je na tome da se Bijelu kuću ne koristi u političke svrhe, a što je Trump radio i zbog čega je bio oštro kritiziran od strane demokrata.

Stoga ne čudi da je upravo zbog toga Melania Trump pokušala zaustaviti da se održi zabava nakon što je u kolovozu na nacionalnoj konvenciji republikanaca Trump potvrdio da kreće u osvajanje svog drugog mandata. Slavlje je prvobitno zakazano za Charlotte, a Trump nije sakrio bijes kada im je demokratski guverner te američke države odbio odobriti iznimku oko državnih ograničenja zbog pandemije koronavirusa.

Trump je potom cijeli događaj premjestio u floridski Jacksonville, no i to je morao otkazati nakon što je broj zaraženih od koronavirusa u toj državi porastao. Iz tog razloga odlučio je potom sve preseliti u Bijelu kuću. Zbog korištenja Bijele kuće u političke svrhe Melanija se nije osjećala ugodno, posebice jer se nakon nekoliko događanja održanih tamo proširila zaraza koronavirusa među gostima, ali i zaposlenicima.

U konačnici, u listopadu 2020. koronom su se zarazili i predsjednički par, ali i njihov sin Barron, stoga ne čudi da je Melania čak tri puta odbila Marka Meadowsa, šefa osoblja Bijele kuće, da se upravo tamo održi zabava u izbornoj noći. Zanimljivo je da je vodstvo kampanje isprva planiralo sve organizirati u Trumpovom hotelu International, samo nekoliko blokova udaljenom od Bijele kuće, no država Washington već je izdala zabranu okupljanja većeg broja ljudi od 50.

  • +3
Ivanka Trump, Melania Trump Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

Upravo zbog toga Meadows je kontaktirao Melaniju Trump, traživši je da, kako bi izbjegli kazne, sve presele u Bijelu kuću, no ona mu je rekla da se ne osjeća ugodno s tom idejom. Nakon toga, Meadows je nazvao Trumpovog zeta i supruga Ivanke Trump, Jareda Kushnera, koji je direktno nazvao predsjednika. Donald Trump potom je s puta iz Michigana u Wisconsin, iz aviona Air Force One, nazvao svoju suprugu.

'To je tvoja noć, napravi što želiš', navodno mu je Melania rekla i dodala da će on tako i tako napraviti što on želi. No, na sreću po nju, Trump je izgubio izbore, stoga nikome nije bilo do slavlja. No, to ne znači da je uspjela izbjeći ostale tradicionalne zabave koje se u Bijeloj kući organiziraju u prosincu. Tih je dana sve bilo krcato uzvanicima, od kojih su tek rijetki nosili zaštitne maske, a što je bilo vidljivo u objavama na društvenim mrežama.

Iako je broj uzvanika sa tisuću uspjela spustiti na tek 200 po zabavi, kako piše u knjizi, zbog toga su pozivnice postale još traženije, kao i ulazak na iste.