NOVA POLITIKA PREMA MEDIJIMA

Meghan Markle i princ Harry prekinuli suradnju s četiri vodeća britanska tabloida

20.04.2020 u 11:35

Bionic
Reading

U priopćenju poslanom u nedjelju navečer urednicima, princ Harry i Meghan Markle prekidaju veze s četiri vodeća tabloida u Ujedinjenom Kraljevstvu, isključujući svaki oblik suradnje, čak i potvrđivanja informacija

Vojvoda i vojvotkinja koji su se sa sinom Archiejem u ožujku preselili u Los Angeles kažu kako se u osnovi ne slažu sa stilom izvještavanja The Suna, The Daily Maila, The Mirrora i The Expressa. Harry i Meghan tvrde kako su ovi tabloidi razdvojili živote brojnih ljudi.

Par navodi da se njihova nova medijska politika ne odnosi na sve medije, već znači da više neće komunicirati ni odgovarati na bilo kakve upite ova četiri britanska izdanja.

Pred britanskim sudom ovoga tjedna održat će se prvo saslušanje u slučaju tužbe Meghan Markle protiv Associated Newspapersa, izdavačke kuće koja stoji iza Mail on Sundaya. Vojvotkinja od Sussexa tužila je Mail on Sunday zbog objavljivanja izvoda iz 'privatnog i povjerljivog' pisma koje je poslala ocu u kolovozu 2018. godine, tri mjeseca nakon vjenčanja s princem Harryjem.

Princ Harry i Meghan u pismu navode kako je vrlo zabrinjavajuće da dio utjecajnih medija dug niz godina pokušava izbjeći odgovornost za ono što kažu ili napišu, čak i kada znaju da je to iskrivljeno, lažno i napadački bez nekog povoda.

'Kad se u moći uživa bez odgovornosti, narušava se povjerenje koje svi imamo u ovu prijeko potrebnu industriju. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa promatrali su kako se životi ljudi koje poznaju, kao i životi potpunih stranaca, potpuno razdvajaju bez ikakvog razloga, osim činjenice da slasni tračevi povećavaju prihod od reklama', navode princ Harry i Meghan u svom pismu.

U nastavku Meghan i princ Harry navode kako njihova nova politika prema medijima nema svrhu izbjegavanje kritika.

'Ne radi se o ušutkavanju javnog dijaloga ili cenzuriranju točnog izvještavanja. Mediji imaju pravo na izvještavanje i na svoje mišljenje o vojvodi i vojvotkinji od Sussexa, bilo ono dobro ili loše, ali ono se ne može zasnivati na laži', navode u pismu princ Harry i Meghan Markle i još jednom ističu kako se njihova nova politika ne odnosi na sve medije.

  • +5
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia