HRVATSKI PROIZVOD

Mate Rimac zaslužan za preinaku Jaguara u kojem su se provozali Meghan i Harry

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Princ Harry i Meghan Markle su nakon vjenčanja,na proslavu u Frogmore Houseu stigli u električnom Jaguaru E-Type Zero koji je preuredio naš inovator i poduzetnik Mate Rimac

Osim Iločkog traminca, poznatog hrvatskog vina koje se pilo na kraljevskom prijemu u dvorcu Windsor, naša zemlja još je jednom gestom bila uključena u veliko vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle.

Naime, kako je putem svog Facebook profila poručio Mate Rimac, inovator i osnivač Rimac automobila, upravo je on bio zaslužan za uređenje motora Jaguara u kojem su se provozali novopečeni mladenci. Cijeli je svijet gledaju u vojvode od Sussexa kada su u subotu oko 21 sat napustili dvorac Windsor u retro kabrioletu, automobilu Jaguar E-Type Concept Zero, proizvedenom 1968. godine, a koji je u međuvremenu dobio električni motor.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upravo za prebacivanje na električni motor automobila bio je zadužen mladi hrvatski poduzetnik koji već odavno reda uspjehe u automobilskoj industriji.

  • +5
  • +2

Meghan Markle i princ Harry

Izvor: Pixsell / Autor: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL

Daily Mail piše da je cijena automobila 350.000 funti, odnosno oko tri milijuna kuna.

‘Proizveden u Svetoj Nedjelji, a evo gdje je sada’, pohvalio je Rimac na društvenim mrežama gdje je objavio i članak s adekvatnom fotografijom. U brojnim komentarima, najboljem hrvatskom poduzetniku, mnogi su čestitali na ovom velikom uspjehu.