VJERNI TRADICIJI

Zašto su se princ Harry i Meghan Markle poljubili tek na izlasku iz crkve

  • G.R.
  • Zadnja izmjena 19.05.2018 17:39
  • Objavljeno 19.05.2018 u 17:38
Bionic
Reading

Navikli smo se da većina vjenčanja završava poljupcem mladenaca, no ne i kod kraljevskih vjenčanja. Tako se ni Meghan Markle i princ Harry nisu poljubili unutar crkve već po izlasku iz nje, na vrhu stepenica

Naime, tradicija je da se kraljevski parovi ne ljube u crkvi tijekom ceremonije već nakon izađu iz nje.

Te su se tradicije držali i novopečeni mladenci, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, koji su prvi bračni poljubac izmijenili ispred vrata kapelice St. George. Time su i oni nastavili stopama princa Williama i Kate Middleton, kao i njihovi prethodna princeze Diane i princa Charlesa.

  • +16
Vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Crkva se smatra svetim mjestom, pa se unutar nje iz poštovanja mladenci suzdržavaju od poljupca, no mnogi vikari diljem Engleske ipak su s vremenom odustali od tog običaja pa dopuštaju mladencima da prvi poljubac bude ispred oltara.

Kate Middleton i princ William na svom vjenčanju 2011. Poljubili su se dva puta na balkonu Buckinghamske palače nakon što su vjenčali u Westminster Abbyju. Skoro 40 godina ranije to isto su napravili pokojna princeza Diana i princ Charles.

  • +28
Poznati na vjenčanju Meghan Merkle i princa Harryja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Okupljeno mnoštvo ispred kapelice St. Georgea bilo je oduševljeno kad su se novopečeni mladenci, Harry i Meghan poljubili. To je ujedno i drugi put da je par izmijenio nježnosti u javnosti, prvi put su to učinili krajem prošle godine u Toronto kad je na završnoj ceremoniji Invictus igara Harry nježno poljubio Meghan u obraz.

Nakon što je pozdravio ushićeno mnoštvo, par je sjeo u kočiju i krenuo na svečani ručak za 600 uzvanika.

  • +17
Princ Harry i Meghan Markle u kočiji se provozali po gradu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal