'ŽIVOT NA VAGI'

Marijana Batinić: Napravili smo show koji spašava živote

28.02.2017 u 16:12

  • +6

RTL-ov projekt 'Život na vagi'

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Bionic
Reading

Ovih dana RTL televizija predstavila je svoj novi projekt. Riječ je o novom natjecateljskom showu kakav dosad nismo imali priliku gledati. 'Život na vagi' gledateljima će prikazati kako se uz jaku želju i volju mogu prevladati i naizgled nesavladive životne teškoće. S 18 osoba s viškom kilograma trenirat će i učiti se zdravim životnim navikama pod paskom tima stručnjaka - liječnika, trenera i nutricionista

Koliko je ovaj show izazvao interes, pokazuje čak 1000 prijava u samo nekoliko dana od objave za njih. Osamnaest najhrabrijih, od kojih najmlađa osoba ima 18, a najstarija 51 godinu, ušlo je 12. siječnja u zagrebačku vilu te se nalaze pod posebnim režimom i prolaze kroz teške životne izazove.

'Iskreno, prije početka snimanja mislila sam da je ovo samo još jedan makeover show, ali to nije to. Ovo je emisija u kojoj se mijenjaju njihovi životi. Često ljudi misle - ako imaš novac, lako ćeš skinuti kilograme jer možeš platiti trenere i nutricioniste, no to često nije tako. Mene je kod naših kandidata oduševio timski duh - daju jedni drugima podršku i kao braća i sestre su. Imaju tri puta dnevno treninge, a s njima vježbaju treneri Mario Mlinarić i Sanja Žuljević. Svi natjecatelji odu promijenjeni jer im se kroz show riješilo puno toga, pa i zdravstvenih problema zbog visokog tlaka i šećera, a neki su prestali piti tablete. Uljepšavamo im i doslovno spašavamo život jer su neki došli u show s problemima koji ga ugrožavaju', otkrila je voditeljica showa Marijana Batinić.

Marijana Batinić je izjavila da se jako vezala za natjecatelja showa 'Život na vagi'

Kreativna producentica showa Antonija Blaće kaže da je riječ o životnoj emisiji u kojoj je reality segment relativno malen. Dodala je i kako će se nakon showa truditi da kandidati primjenjuju ono što su naučili.

'Imaju na raspolaganju liječnike, psihologe, nutricioniste i trenere, sve da bi im se olakšao put. Dosad su skinuli zajedno oko 300 kilograma. Jako su nas dirnule priče natjecatelja. Marijana i ja s njima plačemo u svakoj emisiji', iskrena je Antonija. Dodaje i kako među natjecateljima nema osobe koja nije ispričala neku tešku priču o omalovažavanju i zlostavljanju zbog previše kilograma.

 

Mario Mlinarić je trener i odličan motivator natjecateljima koji vježbaju tri puta dnevno

Tijekom showa, koji traje tri mjeseca, kandidati su podijeljeni u dva tima. Svaki tjedan kulminira vaganjem da se vidi koji tim je izgubio više težine. Tim koji ima niži postotak izgubljenih kilograma u tjednu morat će odabrati između sebe osobu koja napušta daljnje natjecanje.

'Život na vagi' (u originalu The Biggest Loser) u svijetu je dotaknuo živote stotina tisuća ljudi, pričajući snažne priče koji naposljetku trijumfiraju jačinom ljudskog duha nad problemima koje su imali. U SAD-u show ima već 16 sezona, a popularan je i u Australiji, Argentini, Brazilu, Kini, Finskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Islandu, Izraelu te mnogim drugim zemljama diljem svijeta.