božićni svijet

Mariah Carey napisala je dječju bajku i još jedanput potvrdila svoj status kraljice Božića

02.11.2022 u 15:12

Bionic
Reading

Mariah Carey najproduktivnija je kada se bliži razdoblje Božića, lampica i obiteljske idile. Ovaj put posvetila se najmlađima napisavši bajku u kojoj je glavna junakinja malena Mariah koja se protiv problema bori muzikom

Mariah Carey odavno je prozvana kraljicom Božića. Prvi zvuci njenog bezvremenskog hita 'All I want for Christmas' i cijeli svijet asocira praznike i božićni ugođaj. Iako je pjesma nastala 1994, tekst se i danas rado pjeva. Čak je i približen mlađim generacijama u obradi koju je Mariah snimila s Justinom Bieberom.

Ipak, pjevačica je odlučila zauzeti božićni tron i u svijetu bajki. Iako tvrdi da bajka nije autobiografija, priča sadrži nekoliko elemenata iz kojih bi se dalo naslutiti gdje je pjevačica pronašla inspiraciju.

Glavna junakinja djela je djevojčica Mariah. Kuća malene Mariah je 'koliba', za razliku od ostalih kuća u ulici. Njezina obitelj nema novac pa kuća ne može biti luksuzna kao susjedne. Stubište ima oštre, izložene čavle u daskama.

Iako je radnja u vrijeme Božića, glavna bit djela je da djevojčica pronađe snagu u sebi. Nije joj potreban princ već ju spašava muzika. Isto je muzika spasila i pjevačicu pa je u pjesmama procesuirala svoje osjećaje.

Muzika je objema stvorila vlastiti svijet u koji su bježale kada je bilo potrebno sakriti se od problema te im je muzika osigurala bolji život.

'Bilo je to prije dvije godine na Dan zahvalnosti kad sam pripremala lonac zelja. Zelje je bilo tako dobro da smo mu dali ime. Kuhajući za svoje prijatelje i obitelj, sve što sam u to vrijeme radila, pomislila sam: 'Vau, ovo je tako drugačije nego kad sam bila mala.'' osvrnula se Carey usporedivši period djetinjstva s današnjicom u kojoj ima sve što si je sama priskrbila.

  • +7
Mariah Carey Izvor: Profimedia / Autor: John Nacion/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim poveznice s imenom, majka djevojčice u bajci zove se 'La Diva', što je povezivo s njezinom majkom iz pravog života koja je bila operna pjevačica.