ŽALE ZBOG NEKIH STVARI

Oni su svjetske face i javno su progovorili o svojim ulogama koje, iako su ih proslavile, mrze

21.08.2022 u 20:55

Bionic
Reading

Iako njihovi obožavatelji ne mogu zamisliti nikoga drugoga u ulogama omiljenih glumaca, oni sami nisu toliko sigurni bi li, da im se prilika pruži i da se mogu vratiti u prošlost, istu ponovno prihvatili

Alan Ruck tako je javno progovorio u ulozi Camerona koji je glumio u hit filmu ‘Slobodan dan Ferrisa Buellera’ koja mu je bila prava noćna mora.

‘U tim godinama nisam se usudio odbiti ništa, kada sam dobio ulogu rekao sam sam sebi: ‘Pa, očito je ovo moja prilika!’ No, stvari se nisu odvijale dobro, a sam film u meni je ostavio gorak okus, posebice kada bi me ljudi ispitivali o njemu.’

Prije negoli je prihvatio tu ulogu, Alan Ruck snimio je dva pilot projekta, koja su propala, a onda je nazvao svoju agenciju i tražio od njih da mu nađu bilo kakav posao kako bi mogao plaćati kredit za auto.

Nekoliko mjeseci radio je u poznatom američkom trgovačkom lancu Sears, gdje se pokušao istaknuti kako bi ga, ukoliko se tamo zatekne netko iz filmskog svijeta, zamijetili. Nakon svega, uloga koja ga je zasigurno proslavila bila je 1994. u ‘Brzini’, nakon čega je snimio punih šest sezona serije ‘Svi gradonačelnikovi ljudi’, a danas glumi Connora Rayja u uspješnici HBO Maxa, ‘Nasljeđe’.

Ni Robert Pattinson, vjerovali ili ne, nema baš najbolja sjećanja na film koji ga je proslavio. Naravno, riječ je o franšizi o vampirima, ‘Sumrak’, a uloga Edwarda Cullena u čak pet nastavaka zapravo mu je donijela slavu koju nije htio.

'Što sam više čitao scenarij, to sam više mrzio tog tipa, pa sam ga baš tako i igrao, kao manično-depresivnu osobu koja mrzi sebe. Osim toga, on je 108 godina star djevac, pa vrlo vjerojatno ima problema i zbog toga', rekao je svojedobno Robert koji je tom ulogom zaradio vrlo velike iznose novca te su ga proglasili i jednim od najplaćenijih glumaca u Hollywoodu.

Kako je otkrio u jednom intervjuu, obožavatelji su satima sjedili ispred njegove kuće, svakog dana, i to ga je izluđivalo. ‘Šest godina nisam otišao u dućan po namirnice, no danas nemam problem s tim. Danas pričam sa čovjekom koji tamo radi o njegovoj djeci, pitam ga gdje je bio na odmoru i ne razmišljam hoće li moju priču prodati medijima. Jednostavno ne moram više o tome razmišljati.’

Iako se proslavio ulogom Marshalla u seriji ‘Kako sam upoznao vašu majku’, te je upravo to uloga zbog kojeg ga volimo, Jason Segel ne dijeli to oduševljenje s obožavateljima. Kako je rekao nakon devet sezona bilo mu je na vrh glave Marshalla i jedva je dočekao ulogu spisatelja Davida Fostera Wallacea 2015. u filmu ‘Posljednji intervju’.

Kako je rekao u jednom podcastu, nakon završetka serije nije bio siguran može li uopće krenuti dalje, a brinuo je i kako će dobijati nove uloge, kada ga svi povezuju s Marshallom.

  • +5
Glumci koji nisu voljeli svoje uloge Izvor: Profimedia / Autor: WARNER BROS. PICTURES - GREGORY, DOANE - Album / Album / Profimedia

‘Brinuo sam se i mislio da neću moći odglumiti Wallacea. Bio sam uistinu u strahu od snimanja jer nisam bio siguran da sam dovoljno dobar za tu ulogu.’ Na sreću, strahovi su ostali po strani nakon što je snimanje počelo, a nova uloga donijela mu je i nominacije za najbolju mušku ulogu na dodjeli nagrada Film Independent Spirit.

Britanska zvijezda Daniel Radcliffe svjetsku slavu stekao je zahvaljujući jednom i jedinom Harryju Potteru, a od sedam snimljenih nastavaka, po knjigama J.K. Rowling, jedan bi, da može, najradije zaboravio.

Kako je već priznao, uloga u šestom nastavku pod nazivom ‘Harry Potter i Princ miješane krvi’ nije mu nikako sjela.

‘U svakom nastavku, osim tome, možete vidjeti veliki napredak u mojoj glumi. No, tu je stalo, ili je krenulo unatrag. Uistinu sam uživao u snimanju petog nastavka, posebice jer sam radio s ljudima poput Garyja Oldmana i Davida Thewlisa, no u šestom nisam osjećao uopće da napredujem.’

Uloga žene mačke u istoimenom filmu za Halle Berry godinama je bila prava noćna mora. Ne samo da su te 2004. film ‘pokopali’ kritičari već nije stekao naklonost ni gledatelja, a osvojio je i četiri Zlatne maline, pandan Oscaru za najgora filmska ostvarenja, uključujući onu za najgoru glumicu.

No, ona je i tu nagradu ponosno preuzela, iako to njezini kolege rijetko rade. Dapače, održala je i govor u kojem rekla: ‘Željela bih zahvaliti Warner Brosu što su me odabrali za ovo sranje od filma.’

Godinama kasnije obožavatelji su mu dali novu priliku i tada je Halle Berry dobila podršku za svoju ulogu, no, 17 godina prekasno.

Dev Patel nosi loše uspomene iz 2010. kada je snimao ‘Avatar: Posljednji gospodar vjetrova’. To mu je, kasnije je priznao, bila lekcija iz koje je puno naučio, prvenstveno da ponekad ipak treba reći - ne.

‘Osjećao sam se kao da me nitko ne čuje. To je bilo stvarno zastrašujuće za mene i tada sam naučio da je potrebno reći - ne. Slušajte svoj instinkt koji dođe kada prvi puta pročitate te riječi.’

Još jedna dama koja žali zbog donesenih odluka je i Kate Winslet koja je imala samo 21 godinu kada je, po mnogima, snimila ulogu života. Naravno, riječ je o Rose u kultnom ‘Titanicu’, na koji je godinama gledala sasvim drugačije.

‘Nisam mogla vjerovati da sam tako odradila gotovo svaku scenu. Čak i moj američki naglasak. Užas. Ne mogu se slušati’, rekla je svojedobno i dodala:

‘Nadam se da je danas puno bolji. Znam da ovo zvuči grozno, no glumci su skloni biti samokritični. Teško mi je gledati bilo koju svoju izvedbu, no gledajući ’Titanik’ poželim to ponoviti i odraditi puno bolje.’

Uloga Mikaele Banes u prva dva nastavka o ‘Transformerima’ možda je od Megan Fox napravila svjetsku zvijezdu, no isto tako sukob s redateljem Michaelom Bayem doveo ju je i do najniže točke u njezinoj karijeri. U jednom od intervjua progovorila je upravo o tome:

‘On želi biti poput Hitlera na setu i on to uistinu je. Noćna je mora raditi s njim, no s druge strane, kada ga maknete daleko od seta i kad on nije u režiji, na neki način uistinu uživam u njegovoj osobnosti jer je jako čudan, tako beznadno čudan.’

Zbog toga što ga je javno usporedila s Hitlerom dobila je otkaz i u novim nastavcima ju je zamijenila Rosie Huntington-Whiteley. Naknadno je i sama shvatila kako je to bilo pogrešno, no iz tog iskustva je itekako naučila:

‘To je bila apsolutno najniža točka u mojoj karijeri. No, bez toga ne bi naučila tako brzo ono što sam naučila. Sve što sam ja tada trebala napraviti bilo je da se ispričam, no odbila sam. Imala sam 23 godine i bila sam jako samodopadljiva. Stvarno sam mislila da sam kao Ivana Orleanska.’

Ideja da do kraja života bude tinejdžerski srcolomac nije baš bila ono čemu se Zac Efron nadao kada je započeo svoju karijeru, no upravo zbog uloge Troya Boltona u ‘High School Musicalu’ godinama je dobijao upravo takav tip uloga.

No, on je sam redateljima odmah nakon završetka snimanja ‘High School Musicala’ počeo govoriti da to nisu uloge koje želi snimati. Isprva je za njega to bila borba, no to mu je u konačnici pomoglo i da izgradi karijeru kakvu je u konačnici i sanjao:

‘Kada pogledam s odmakom još uvijek ponekad poželim isprašiti guzicu tom tipu. Ufurao se da radi kul stvari s kul ljudima, no i dalje je onaj isti klinac iz ‘High School Musicala’.’

Iako je ona prvenstveno glazbena diva, Mariah Carey imala je izlete u glumački svijet i to u filmu ‘Glitter’. Ona sama smatra kako su joj ta uloga i taj film gotovo uništili život.

Ono što je najbolje od svega, a čemu se ona zasigurno nije nadala, je da je istoimeni sountrack ponovno dospio na top liste, točnije na iTunes Top 10 albuma 2018. godine.

Možda sve i ne bi bilo takav fijasko da sam film nije izašao samo deset dana nakon terorističkog napada na njujorške blizance, 11. rujna 2001. godine.