omiljena LOVKINJA

Morana Zibar: 'Ovisnica sam o mentalnom adrenalinu, ali o fizičkom ni u kojem slučaju'

05.06.2023 u 08:40

Bionic
Reading

Prošle nedjelje emitirala se posljednja ovosezonska emisija 'Superpotjere'. Kad je riječ o prvoj sezoni jedina dama među lovcima, kaže da je jako zadovoljna budući da su reakcije gledatelja izvrsne, a nestrpljivo čeka i krene nova sezona

Morana Zibar je otkrila da se svih deset 'Superpotjera' snimilo odjednom još u veljači, ožujku, i to u jednom danu. Tako će biti i s novim nastavcima, pa ona ostaje u Zagrebu do sredine srpnja.

Priznaje da već dugo nje imala 'toliki nalet adrenalina kao što je to u 'Superpotjeri' te da jedva čeka novu sezonu. 'Ja sam izgleda ovisnica o mentalnom adrenalinu, ali o fizičkom ni u kojem slučaju. Nikad mi nije palo napamet skakati bungee, jednom sam iskušala zip-line i to mi je bilo sasvim dovoljno', izjavila je za 24sata.

Diplomirala je engleski i hrvatski jezik, a magistrirala komparativnu književnost, a od 2007. radi kao slobodna prevoditeljica i lektorica. Od 18. godine počela je sudjelovati u raznim kvizovim, a od 2013. sudjeluje u 'Potjeri' kao lovkinja. Kazala je da nema posebnih rituala prije početka emisije niti ima metode za jačanje koncentracije.

  • +3
Morana Zibar Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Jedino što radi prije svake emisije je da dođe puno ranije na snimanje. I dok dečki još u garderobi vežu kravate, ona voli ući u prazni studio i malo 'omirisati' atmosferu u miru i tišini. To je smiruje i tako se bolje osjeća tijekom emisije. I danas ima tremu, ali ona, priznaje - poticajna. Naglasila je da lovci nisu sveznalic te da i njih iznenade mnoga pitanja.

Izjavila je da neki put izgleda kao da među lovcima ima nesporazuma, ali da to nije istina. Jako se dobro slažu i 'sve što izgovore jedan drugom u emisiji je samo dobra zafrkancija jer dišu i razmišljaju kao jedno tijelo s pet glava'. Najteže im je, kaže Morana, sjediti u mraku pa kad znaju odgovor, a moraju šutjeti. Smatra da učenje nikad ne prestaje, a podatke koje sipa u kvizu skuplja iz raznih stručnih knjiga, ali i gledajući Netflix.