KAD NEMA LJUBAVI...

Ljubavni brodolomi poznatih u 2022: Neki su bili burni i medijski izrazito popraćeni, a neki su to odrađivali što je tiše moguće

31.12.2022 u 19:17

Bionic
Reading

Svaka je godina obilježena celebrity prekidima i razvodima, a tijekom protekle godine svojim putem krenule zvijezde za koje smo mislili da će ostati zauvijek zajedno. Podsjetili smo se čiji su raskidi najviše iznenadili i tko je sve punio medijske naslovnice

Premda se katkad čini da to nije tako, i slavne zvijezde su 'samo ljudi' koji upoznaju nove osobe, ludo se zaljubljuju i misle da su pronašli 'one prave', a na kraju se razočaraju. Ovo su neki slavni parovi kojima je 2022., na ljubavnom planu, ostavila gorak okus u ustima.

Kim Wilde

Pop zvijezda osamdesetih, potvrdila je kako se sa suprugom Halom Fowlerom prvo razišla, a potom od njega i razvela, a svojom je izjavom 62-godišnja Kim Wilde šokirala javnost. Upoznali su se na rock operi 'Tommy', a vjenčali se samo šest mjeseci kasnije, te 1996. godine. U braku su dobili dvoje djece - Harryja (23) i Rose (21). Pjevačica i njezin bivši suprug su svijetu obznanili za razvod zajedničkom objavom na Twitteru. 'Kim Wilde i Hal Fowler žele objaviti da su se još prošle godine sporazumno rastali, a potom i razveli. Nikakva treća osoba nije uključena. Ostali su i dalje u dobrim odnosima i jedno drugome žele samo najbolje u sljedećim fazama života. Oko ove teme neće biti daljnjih komentara ili izjava', napisali su.

  • +2
Kim Wilde i Hal Fowler Izvor: Profimedia / Autor: Bettina Strenske / Alamy / Alamy / Profimedia

Filip Vidović i Nataša Pavičević

Mlada glumačka zvijezda koju je publika zavoljela kroz show 'Ples sa zvijezdama' i plesačica Nataša Pavičević raskinuli su zaruke početkom studenog nakon dugogodišnje veze. Filip Vidović nije želio pričati o razlozima prekida ali je naglasio da su se lijepo rastali. Upoznali su na tečaju salse u Natašinom plesnom studiju, a iako su planirali vjenčanje za proljeće 2023. godine, ipak je došao kraj.

Marko Pecotić Peco i Irena Pecotić

Član 4 tenora i bivši član klape Iskon, Marko Pecotić Peco privukao je pažnju sredinom listopada javnim priznanjem da se nakon 16 godina braka razvodi od supruge Irene (u braku su dobili dva sina) i to zbog preljuba s Silvijom Dvornik. Riječ je o sestri fotografkinje Sonje Dvornik, koja je ujedno prateći vokal u Pecinom bendu te radi i kao modna savjetnica u jednom splitskom trgovačkom centru. Prije je bila u braku s nekadašnjim klavijaturistom Marka Perkovića Thompsona.

Gisele Bündchen i Tom Brady

Jedan od najuspješnijih supermodela svijeta i jedan od najboljih igrača NFL-a krajem listopada su potvrdili ono što je javnost mjesecima prije nagađala. Da se razvode potvrdili su priopćenjem na društvenim mrežama. 'Blagoslovljeni smo prekrasnom djecom koja će i dalje biti središte našeg života. Do ove odluke smo došli smo nakon dugog razmišljanja. To je, naravno, bolno i teško, ali mi nismo jedini koji smo prošli to. Ljubazno vas molimo za privatnost u danima i tjednima koji su pred nama. Hvala', napisao je legendarni igrač američkog nogometa, a slično je objavila i Gisele Bündchen. Inače, vjenčali su se 2009. godine i imaju dvoje djece: Bündchen i Brady dijele dvoje djece; 14-godišnjega Benjamina i 9-godišnju Vivian, dok on ima i 15-godišnjega sina Jacka s bivšom djevojkom Bridget Moynahan.

Robin Wright i Clément Giraudet

Nakon bračnog brodoloma sa Seannom Pennom, Robin Wright doživjela je još jedan krah. Zvijezda 'Kuće od karata' 31. srpnja podnijela je zahtjev za razvod od direktora Yves Saint Laurenta, Clémenta Giraudeta. Upoznali su se u vrijeme dok je Francuz vodio odnose s javnošću za VIP klijente u modnoj kući Saint Laurent, a u javnosti su se prvi put pojavili upravo na Saint Laurentovim modnim revijama. Vjenčali su se u kolovozu 2018. na intimnoj ceremoniji u jugoistočnoj Francuskoj.

  • +6
Robin Wright i Clement Giraudet na utakmici PSG-a i Real Madrida Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Shakira i Gerard Pique

Ljubavi, koja je rođena 2010. na Svjetskom kupu u Južnoj Africi, došao je kraj u lipnju. Nogometaš i kolumbijska pjevačica prekinuli su nakon 12 godina a tijekom veze su dobili sinove Milana i Sashu. Mediji su pisali i o tome da je razlog Piqueovog preseljenja u momački stan taj što ga je Shakira uhvatila s drugom ženom. Nakoliko mjeseci od prekida nogometaš se u javnosti počeo pojavljivati s novom djevojkom, Clarom Chiom Marti, studenticom odnosa s javnošću koja je zaposlena u njegovoj producentskoj kući 'Kosmos'.

Alexis Bledel i Vincent Kartheiser

Američka glumica koja se proslavila ulogom u seriji 'Gilmorice' koja se s velikim uspjehom prikazivala od 2000. do 2007. godine i njezin suprug, također glumac, odlučili su se razvesti nakon osam godina braka. Vijest o razvodu holivudskog para za američke medije potvrdio je glumčev odvjetnik te otkrio kako je Kartheiser prije tjedan dana podnio zahtjev za razvod braka. Nije poznato što je razlog razvoda.

Leonardo DiCaprio i Camila Morrone

Holivudski glumac je s glumicom i manekenkom prekinuo nakon četiri godine veze, a vijest o njihovom razlazu, stigla je krajem kolovoza. Nikada nisu objasnili razlog zbog čega je pukla ljubav, a tijekom godina korisnici društvenih mreža isticali su kako Leonardo ima tendenciju izlaziti samo s djevojkama koje imaju 25 ili manje godina. Prekid s Morrone se dogodio dva mjeseca nakon što je proslavila 25. rođendan, a Leonardo DiCaprio je kasnije, među ostalim viđen sa slavnom manekenkom Gigi Hadid.

Maria Furtwängler i Hubert Burda

Glumica i uspješni medijski poduzetnik objavili su da se rastaju u kolovozu. Zadnji put su snimljeni zajedno u veljači 2020., malo prije prve karantene. Vlasnik medijske grupe Burda, koja između ostalih izdaje 'Focus', 'Bunte' i 'Elle', tada je s obitelji, djelatnicima i društvom proslavio svoj 80. rođendan. Roditelji su 30-godišnje Elisabeth Furtwängler koja se bavi glazbom te dvije godine starijeg sina Jakoba Burdu koji radi kao digitalni poduzetnik. Maria Furtwängler i Hubert Burda su se vjenčali 1991. U to vrijeme Furtwängler je imala 25 godina, a Burda 51. Prije toga poznavali su se nekoliko godina. Bio je to drugi brak Huberta Burde (prvi s povjesničarkom umjetnosti Christom Maar završio je razvodom 1972. godine).

  • +3
Maria Furtwängler i Hubert Burda Izvor: EPA / Autor: BRITTA PEDERSEN

Vitalij Kličko i Natalia Kličko

Gradonačelnik i supruga koja živi u Njemačkoj, odlučili su se razvesti se nakon 26 godina braka. 'To oboje želimo. Dugo godina imali smo različite interese, različite živote. I sada smo odlučili da to bude službeno', rekao je 51-godišnji Kličko u intervjuu za ukrajinski portal Babel sredinom kolovoza. Vitalij Kličko je rekao da su i dalje u dobrim odnosima i da će se brinuti jedno za drugo. Par ima dva sina i kćer u dobi u dobi od 17 do 22 godine. Vjenčali su se u Kijevu u travnju 1996. godine.

James Hetfield i Francesce Hetfield

Frontmen i gitarist Metallice, odlučio se razvesti od supruge Francesce s kojom je nakon pet godina veze u bračnu luku uplovio danas davne 1997. godine. Glazbenik je početkom godine podnio zahtjev za razvod u Coloradu, a vijest o rastavi nekako je uspjela proći ispod radara. Vezu koja je trajala pet godina, James i Francesca okrunili su brakom 1997. godine, a danas su roditelji troje djece - kćeri Cali (24) i Marcelle (20) te sina Castora (22).

James i Francesca Hetfield Izvor: Profimedia / Autor: Neilson Barnard / Getty images / Profimedia

Jerry Hall i Rupert Murdoch

Sredinom lipnja objavljeno je da se medijski mogul i glumica razvode se, a vijest je objavio New York Times pozivajući se na dva neimenovana izvora. Rupert Murdoch se vjenčao s glumicom na skromnoj ceremoniji u središnjem Londonu u ožujku 2016. Predsjednik Fox Corp-a (FOXA.O) i njegova bivša supruga bili su često na meti tabloida. Šest tjedana otkako je Jerry Hall podnijela papire za razvod, navodeći 'nepomirljive razlike' kao glavni razlog traženja istoga, ona i Murdoch postigli su nagodbu. Zajedničku objavu za medije objavila je njujorška PR tvrtka Rubenstain, a u kojoj je stajalo: 'Razvod Jerry Hall i Ruperta Murdocha je gotov. Ostaju dobri prijatelji i jedno drugome žele smao najbolje u životu!'

  • +6
Jerry Hall i Rupert Murdoch Izvor: Profimedia / Autor: Nils Jorgensen / Capital pictures / Profimedia

Momčilo Bajagić Bajaga i Emilija Bajagić

Pjevač, gitarist i autor sredinom srpnja je mnoge iznenadio informacijom da se razvodi od supruge Emilije Bajagić nakon 33 godine braka. Frontmen legendarnog benda 'Bajaga i Instruktori' s tajnovitom Emilijom vjenčao se 1989. godine, a javnosti je poznato da su prije toga sedam godina živjeli zajedno. Zajedno imaju kći Anđelu i sina Marka. Njihova rastava dogodila se puno prije nego što je vijest u srpnju odjeknula u regionalnim medijima. Pisali su da je između Momčila Bajagića i njegove supruge već duže vrijeme nije bilo iskrica te da su 'zbog djece održavali skladan odnos'. Navodno nije bilo svađe ili ružnih riječi, već je u pitanju stvar zasićenja, nisu željeli da njihova rastava bude medijski popraćena da im djeca ne bi prolazila kroz sve što prati javne osobe kada se razvedu pa su se vrlo brzo dogovorili.

Emily Ratajkowski i Sebastian Bear-McClard

Slavna manekenka Emily Ratajkowski razvela se od 35-godišnjeg filmskog producenta, a strani mediji su sredinom srpnja pisali kako je tako odlučila nakon što ju je on navodno prevario. Priču je ekskluzivno za Page Six potvrdio manekenki blizak izvor. Dvojac se vjenčao u veljači 2018. godine, samo dva tjedna nakon što su objavili da su u vezi, a zajedno imaju jednogodišnjeg sina Sylvestera. Inače, manekenka se za Sebastiana udala tri mjeseca nakon što je prekinula dugogodišnju vezu s glazbenim producentom Jeffom Magidom.

Nika Turković i Matija Cvek

Početkom srpnja doznalo se za prekid jednog od najpoznatijih glazbenih parova na domaćoj sceni Matije Cveka i Nike Turković. Bili su skupa četiri godine, a upoznali su se tijekom HRT-ovog showa 'A strana'. Nakon prekida su brzo počela šuškanja da se par razišao zbog druge djevojke, Matijine prateće pjevačice. Međutim, njegova menadžerica je ubrzo stala na kraj glasinama i poručila da je njihova suradnja isključivo profesionalna.

Sean Penn i Leila George

Holivudskog glumac i oskarovac je sredinom travnja primio vijest da je njegovom braku i službeno došao kraj. Sudac koji je bio zadužen za njegov slučaj stavio je svoj potpis na papire za razvod i tako okončao njegov brak s glumicom Leilom George, koji je trajao tek nešto više od godine dana. Par se vjenčao u srpnju 2020. tijekom pandemije koronavirusa, da bi Leila George već u listopadu 2021. zatražila razvod. Seanu Pennu razvod nije pretjerano dobro sjeo, a nedavno je u intervjuu priznao da zbog toga žali.

Kim Kardashian i Kanye West

Američki sud razveo je zvijezdu reality televizijskih programa od repera na ročištu početkom ožujka brakorazvodnom postupku, prenijeli su američki mediji. Kim je promijenila svoje ime iz Kardashian-West u samo Kardashian nakon što je to odobrio sudac na Višem sudu u Los Angelesu.

Björn Ulvaeus i Lena Ulvaeus

Glazbenik, producent, kompozitor i utemeljitelj pop grupe ABBA, rastao se krajem veljače od druge supruge nakon 41 godine braka. U priopćenju putem Ulveausova glasnogovornika stoji da će ostati bliski prijatelji i nastaviti zajedno proslavljati rođendane svojih unuka i ostale obiteljske događaje. Podsjetimo, Ulvaeus je nekoliko godina bio u braku s kolegicom iz benda Agnethom Fältskog, s kojom ima sina i kćer. Nedugo nakon što su se razveli upoznao je Lenu Källersjö, s kojom se oženio 1981. Iz braka s Lenom ima dvije kćeri.

Infanta Cristina i Inaki Urdangarin

Nakon što su se pojavila paparazzo fotografije na kojima šogor španjolskog kralja Felipea, Inaki Urdangarin, šeće držeći za ruku ženu koja nije njegova supruga, sredinom siječnja je potvrđen i njigov razvod braka. U kratkoj službenoj izjavi donedavni supružnici, Urdangarin i infanta Cristina, potvrdili su da su 'zajednički donijeli odluku o razvodu. Vjenčali su se u listopadu 1997. godine u Barceloni i nekoliko su godina bili 'zlatni par' španjolske kraljevske obitelji. Vjenčanjem su od njezinog oca, bivšeg kralja Juana Carlosa, dobili titule vojvode i vojvotkinje od Palme de Mallorce. Prvog sina Juana dobili su 1999., a potom su redom stigli Pablo (2000.), Miguel (2002.) i Irene (2005.).

Pamela Anderson i Dan Hayhurst

Kako je izvijestio magazin Rolling Stone, nekadašnja zvijezda 'Spasilačke službe' i peti suprug nisu mogli spasiti svoj brak, koji je trajao tek godinu dana. Od vjenčanja održanog na Badnjak 2020. godine živjeli su na njezinom imanju na otoku Vancouveru. Veza im je od samog početka bila poprište raznih drama, počevši od one kada je bivša partnerica optužila Pamelu Anderson da je uništila njihovu obitelj. Inače, s Hayhurstom je počela vezu u rujnu 2020., nakon što se razvela od Jona Petersa, s kojim je u braku bila tek 12 dana. Pamela Anderson prvi brak je imala s Tommyjem Leejem u kojem je dobila sinove Brandona (25) i Dylana (24), a 2006. se udala, a potom i rastala od Kida Rocka. Za glazbenog producenta Ricka Salomona udavala se dva puta - 2007. i 2013., a za Petersa u siječnju 2020. godine.

Jason Momoa i Lisa Bonet

Početkom siječnja u zajedničkoj objavi na Instagramu, 42-godišnji glumac i 54-godišnja glumica sa svijetom su podijelili vijest o kraju njihovog braka nakon pet godina. 'Pritisak i promjene ovih transformacijskih vremena utjecali su na sve nas... Revolucija se odvija i naša obitelj nije iznimka, pa tako dijelimo našu obiteljsku vijest da se rastajemo. Ovo dijelimo ne zato što mislimo da je vrijedno vijesti, već da bismo to činili dostojanstveno i pošteno dok živimo svojim životom. Ljubav između nas se nastavlja, razvija se na način na koji želi biti poznata i živjeti. Oslobađamo jedno drugo da budemo ono što učimo postati..', dio je zajedničke izjave koju su Jason Momoa i Lisa Bonet objavili na Instagramu. Vezu su počeli 2005., nakon što su se upoznali u jazz klubu preko zajedničkog prijatelja. U srpnju 2007. dobili su prvo dijete, Lolu, a u prosincu 2008. i Nakoa-Wolfa. Inače, Lisa Bonet iz braka s Lennyjem Kravitzom ima i kćer, glumicu Zoë Kravitz.