JAVNA TAJNA

Linda Evangelista progovorila o temi o kojoj se u modnom svijetu ne priča

15.11.2023 u 08:52

Bionic
Reading

Unatoč nevjerojatnoj ljepoti i mogućnosti da se transformira u svim prigodama poput kameleona, Lindu Evangelistu život nije mazio. U ovoj je godini, tijekom niza različlitih javnih istupa, progovorila o zahvatu koji je pošao po zlu i uništio joj tijelo i ljepotu, otkrila da boluje od karcinoma, a sada je progovorila i o mučnim iskustvima koje je proživjela u doba svoje najveće slave

Zajedno s Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington i Claudijom Schiffer bila je najpoznatiji supermodel 90-ih. Njezine nevjerojatne transformacije, ali i ljepota osvojile su davnih dana modni svijet, a iako je prema van izgledalo sve kao savršeno, iza zatvorenih vrata Linda Evangelista nije živjela bajku.

Iako su prošla desetljeća kada je suvereno šetala modnim pistama, slavna ljepotica tek je sada progovorila kako se upravo u danima najveće slave izgladnjivala, a sve kako bi na modnim revijama bila mršava, budući da su je upravo zbog njezine vitke figure mnogi slavni dizajneri željeli angažirati.

Odavno je javna tajna da se manekenke, kako bi bile tražene, podvrgavaju rigoroznim dijetama, pa stoga ne čudi da je isto prošla i Linda Evangelista. O svemu je podgovorila za podcast 'Ruthie's Table 4', gdje je voditeljici Ruth Rogers otkrila kako se nije libila podvrgavati rigoroznim dijetama sve kako bi na revijama bila dovoljno mršava da je angažiraju.

  • +2
Linda Evangelista Izvor: Profimedia / Autor: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

'Znam da sam morala održavati težinu, no bilo je razdoblja kada sam stvarno morala paziti na prehranu', priznala je Linda Evangelista otkrivši kako se u jednom trenutku podvrgnula i Master Cleanseu koji propisuje da se prvih deset dana pije samo slana voda i biljni laksativi.

'Počela sam stalno raditi čišćenja organizma i uistinu sam to voljela raditi, no mislim da su bila jako štetna za mene. Master Cleanse sam provela dosta puta, a često sam radila i medicinska čišćenja tijekom kojih bi pila napitke u prahu napravljene na bazi riže. Odlazila sam i na We Care Spa, koji se nalazi u pustinji Palm Springsa, a gdje pijete smao tekućinu, uglavnom vodu s limunom i mentom, čajeve... Dobijete čašu soka dnevno i jednom dnevno razrijeđeno i razvodnjeno povrće koje nazivaju juhom.'

Svjesna je i sama kako su se u 90-im manekenke morale prilagoditi kako bi mogle nositi odjeću, dok je danas situacija obrnuta, te se moda prilagođava ženama.