dianu pogledajte u cinestaru

Kristen Stewart kao Lady Di u filmu Spencer

09.12.2021 u 09:09

Bionic
Reading

Od danas u CineStaru i ostalim kinima pogledajte film 'Spencer' u režiji sjajnog Čileanca Pabla Larraina, u kojem naslovnu ulogu tumači Kristen Stewart. U ostalim ulogama su: Amy Manson, Jack Farthing i Sean Harris

Prema riječima kritičara i pisanju britanskih medija Kristen je savršeno odigrala lik pokojne princeze, a sličnost s njom je nevjerojatna.

Radnja filma smještena je u 1991. godinu tijekom božićnih praznika kada se princeza Diana počela suočavati sa svojom teškom odlukom da okonča brak s princom Charlesom, svjesna njegove nevjere.. Ne, ona nije htjela biti kraljica Engleske, htjela je biti bliska srednjem sloju društva i raditi sve ono što joj kraljevska obitelj nije dozvoljavala.

Scenarij je napisao Britanac Steven Knight, poznat kao jedan od tvoraca serije "Peaky Blinders", a prati trenutke u kojima je Diana shvatila da je odavno trebala skrenuti s puta koji ju vodio do trona.

Lady Di Izvor: Promo fotografije / Autor: Pablo Lorrain

Redatelj filma Pablo Larrain objasnio je prethodno kako se drama neće baviti Dianinom tragičnom smrću, već se usredočiti na njezin odnos s kraljevskom obitelji i na ljubav koju je gajila prema prinčevima Williamu i Harryju.

"Odlučili smo ući u priču o identitetu i o tome kako žena odlučuje da ne želi biti kraljica", izjavio je.

Ulaznice za film Spencer, koji u distribuciji Blitza dolazi danas u CineStar i ostala kina, kupite već danas online ili na blagajnama kina.