PREDLOŽILA OBITELJI

Korčula se odlučila odužiti Oliveru Dragojeviću: Otvorit će muzej u Veloj Luci

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Legenda hrvatske glazbene scene koja je preminula prije nešto više od tri mjeseca dobit će svoj muzej. Sve je poteklo od ideje obitelji Olivera Dragojevića, a Općina Vela Luka objeručke je prihvatila tu ideju

Vela Luka i ožalošćena obitelj vrijedno rade na tome da Oliveru Dragojeviću na poseban način odaju počast.Vijest je za portal Dalmacija danas potvrdio zamjenik načelnice Vela Luke, Dragiša Barčot, otkrivši da će se muzej nalaziti u centru mjesta, u starom Zadružnom domu. Naime, od svih ponuđenih opcija, Oliverovoj obitelji ta lokacija se najviše svidjela.

'Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci. Tu je sagradio i dvije kuće; jednu na Ratu, a poslije je kupio stariju kuću koju je preuredio i u kojoj je s obitelji najčešće boravio', izjavio je Dragiša Barčot.

Zamjenik načelnice Vela Luke naglašava da im je važno i da se raznim manifestacijama održava sjećanje na Oliverov rad, tako će tijekom ljetnog razdoblja jedan tjedan biti posvećen isključivo velikom umjetniku.

Općina prikuplja ideje, ali i donatore. Postoji i opcija prijava na EU fondove. Također se razmišlja i o Oliverovom kipu u prirodnoj veličini.

  • +83
  • +80

Oliver Dragojević preminuo u 71. godini života

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!