DOZNALO SE

Kobe Bryant i supruga imali su dogovor da nikada neće zajedno letjeti u helikopteru

28.01.2020 u 21:07

Bionic
Reading

Iako je većinom po Los Angelesu, i okolnim gradovima, koristio svoj helikopter, košarkaška legenda sa svojom je suprugom Vanessom Bryant odmah na početku postavio dogovor - zajedno nikada neće letjeti u helikopteru. Izrazito vezan uz svoje kćeri, Kobe Bryant svoj je život posvetio njima, a upravo su one bile razlog što je isprva i kupio helikopter, sve kako bi mogao s njima provoditi čim više vremena

'On i Vanessa imali su dogovor da nikada neće zajedno letjeti u helikopteru, već samo odvojeno', otkrio je izvor blizak obitelji Bryant za magazin People, samo dva dana nakon što je u stravičnoj nesreći helikoptera život izgubio legendarni košarkaš NBA-ja Kobe Bryant, njegova 13-godišnja kći Gianna Maria-Onore i još sedmero putnika, uključujući i pilota.

Nakon njihove pogibije, u kojoj je Vanessa Bryant ostala bez supruga i kćeri, ona je postala samohrana majka trima kćerima, od kojih će se najmanja, sedmomjesečna Capri, oca sjećati tek s fotografija i video snimki, ali i po pričama starijih.

  • +7
Kobe Bryant i Gianna Maria Onore Izvor: Profimedia / Autor: Orlando Sentinel/TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Odluku da koristi helikopter, a ne samo automobil, Kobe Bryant donio je još u vrijeme dok je igrao za Los Angeles Lakerse, i to iz jednog jedinog razloga - kako bi čim manje vremena proveo u prometnoj gužvi, a više sa svojom obitelji.

'Znao sam biti 'zarobljen' u prometu i zbog toga propustiti dječju predstavu. Morao sam pronaći način na koji ću i dalje se moći fokusirati na treninge i igru, no i imati dovoljno vremena da budem s njima. Tada sam počeo razmišljati o helikopteru kao opciju, kako bi mogao u 15 minuta doći negdje', otkrio je 2018. bivšem bejzbolašu i zaručniku Jennifer Lopez, Alexu Rodriguezu.

Koliko su mu kćeri i supruga bili važni, priznao je i u intervjuu objavljenom u studenom, za Sunday Paper, gdje je rekao kako od svih postignutih uspjeha, najveće mu je priznanje biti otac.

'Najviše sam ponosan upravo na to što sam postao otac. One su moje najveće životno postignuće. Naučio sam puno toga, no ono što se s ničime ne može mjeriti niti naučiti, bezuvjetna je ljubav koju ti djeca daju. Blagoslovljen sam što sam takvo što mogao doživjeti čak četiri puta i nema ničeg jačeg i moćnijeg od toga.'

Kako je već poznato, a to je potvrdio i njegov blizak prijatelj, ono čemu se najviše veselio kada je 2016. otišao u mirovinu bilo je to da će sada napokon moći više vremena provoditi s obitelji.

'Bio je toliko ponosan na njih, na ono što su postale. Imao je posebnu vezu sa svakom od njih.'

No, osim ljubavi prema kćeri, bio je nevjerojatno zaljubljen i u svoju suprugu Vanessu, s kojom je proveo nevjerojatnih 20 godina života. Upravo njoj napisao je emotivnu poruku i objavio je na svom Instagram profilu 27. studenog 2019., na 20. godišnjicu njhiova upoznavanja.

'Na ovaj dan prije 20 godina upoznao sam svog najboljeg prijatelja, moju kraljicu. Odlučio sam je izvesti u Disneyland kako bi mogli proslaviti kao u stara vremena (prije negoli su stigle 4 princeze). Volim te mamacita zauvijek'

Vanessa i Kobe Bryant vjenčali su se 2001., unatoč protivljenju njegovih roditelja, i u braku dobili četiri prekrasne djevojčice - Nataliju, Giannu, Bianku i Capri. Da im je obitelj bila na prvom mjestu potvrdili su i njihovi susjedi.

'Puno djece ima roditelje koji konstantno rade, pa ih odgajaju dadilje. Bryantovi su oduvijek bili drugačiji. Njihov fokus uvijek je bio na djecu - Vanessa je bila kućanica, a Kobe, nakon što je prestao igrati košarku, fokusirao se na njihov odgoj', otkrio je susjed i dodao:

'Kao otac, Kobe je uvijek bio involviran u sve. Mogli ste vidjeti na njemu koliko je ponosan na kćeri, a činjenica da je Gigi bila toliko zainteresirana za košarku i odlučila krenuti njegovim stopama, njega je još više oduševila. Nije ju on tjerao na to, ona je sama odlučila da želi biti košarkašica, a on se osjećao privilegiranim što ju može trenirati. Imali su nevjerojatan odnos.'

Ono što je posebno zanimljivo je da su Kobe i Vanessa svoju djecu odlučili odgajati tako da ih ne razmaze, unatoč milijunima na računu. Od malih nogu učili su ih o dobrotvornom radu, a i zajedno su pomagali potrebitima. Niti jedna od djevojčica nikada se nije isticala niti pravila pred drugima da je bogatašica.

Sav odgoj sada je na Vanessi, koja će sve što su do sada ona i Kobe 'usadili' starijim kćerima, morati prenijeti i na mlađe.