NJEGOVA GIGI

Posebna veza: Na posljednji let Kobe Bryant otišao je sa svojom mezimicom koju je zarazio ljubavlju prema košarci

27.01.2020 u 11:22

Bionic
Reading

U nedjelju ujutro po američkom vremenu u stravičnoj nesreći u padu helikoptera poginula je NBA legenda Kobe Bryant, a s njim je život izgubila i njegova mezimica Gianna Maria-Onore te još sedmero ljudi. Upravo s 13-godišnjom kćeri bio je iznimno povezan jer je Gigi, kako ju je od milja zvao, krenula njegovim stopama i upravo zbog njezine utakmice poletjeli su njegovim helikopterom na posljednje putovanje

Nakon što je završio svoju i više nego uspješnu košarkašku karijeru i 2016. godine umirovio svoj NBA dres s brojem 24, za 41-godišnjeg Kobea Bryanta tek je počeo novi život, onaj u kojem se napokon posvetio svojoj obitelji, supruzi Vanessi i svojim djevojčicama - Gianni Mariji-Onore, 17-godišnjoj Nataliji Diamante, trogodišnjoj Bianki Belli i sedmomjesečnoj Capri Kobe.

  • +7
Kobe Bryant i Gianna Maria-Onore Izvor: Profimedia / Autor: Orlando Sentinel/TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

No koban let helikopterom srušio je obiteljske snove i ostavio samo tugu u životima preživjele supruge i triju kćeri.

Odlazak na košarkašu utakmicu prekinuo je sve, a na svoje posljednje putovanje Kobe Bryant poveo je i svoju nasljednicu, u punom smislu riječi, 13-godišnju Giannu.

Upravo je u nju polagao sve svoje nade jer je Gigi, kako ju je od milja uvijek zvao, odlučila krenuti njegovim stopama te je i sama pokazala neviđen košarkaški talent.

'Znate što je nevjerojatno, otkako sam prestao igrati, a prije Gigi, jedva da sam gledao košarkaške utakmice, no sve se promijenilo. Ona je sva u košarci, stoga svaku večer gledamo utakmice. Toliko nam je zabavno kada zajedno gledamo i tek sada vidim kako igra doista izgleda kroz njezine oči.'

Upravo je sam Kobe bio njezin osobni trener, često su zajedno igrali, ali i gledali utakmice te joj je legendarni košarkaš ukazivao na pogreške. Osim toga što je i ona bila neviđeni talent u košarci, Gigi je bila njegova slika i prilika, a mnogi su tvrdili kako mu i fizički, ali i karakterno najviše nalikuje. Vjerojatno je i to razlog što su njih dvoje bili toliko bliski.

'Ovo dijete... Najbolja stvar dogodi se kada smo negdje vani i dođu obožavatelji, dok ona stoji pored mene. Svi nam krenu govoriti da V i ja moramo imati sina, da moram imati nekog tko će nastaviti moju tradiciju, krenuti mojim stopama. A onda Gigi kaže - ne trebaš imati sina, imaš mene', izjavio je svojedobno prepun divljenja prema Gigi Kobe Bryant, a koji je upravo zbog nje preuzeo ulogu trenera u njezinom timu The Mambas.

No to ne umanjuje njegovu ljubav prema ostalim kćerima, a svaku priliku koristio je da istakne koliko ih voli i koliko mu one znače. Tako je i gostujući u showu kod Jimmyja Kimmela priznao kako bi njegova supruga Vanessa silno željela roditi sina, no on sam je presretan što ima samo kćeri.

'Obožavam svoje cure, one su nevjerojatne. Stvarno ih volim', rekao je Kimmelu.

Kobe Bryant i Gianna Maria-Onore Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nakon što im se prije sedam mjeseci rodila četvrta kći, Capri Kobe, i Vanessa i Kobe Bryant nisu krili kako bi voljeli imati i peto dijete, osobito sada, kada je on otišao u više nego zasluženu mirovinu i mogao se napokon posvetiti obitelji. Nažalost, let helikopterom prekinuo je njihove snove.

Kobe Bryant i Gianna Maria-Onore Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube