otvorila se

Kate Winslet priznaje da joj je život nakon 'Titanica' bio 'užasan'

12.02.2024 u 15:09

Bionic
Reading

Slavna oskarovka bila je malo poznata glumica prije nego što je dobila ulogu Rose, koja joj je promijenila život, u dobi od 22 godine, u epu Jamesa Camerona

U filmu se Rose zaljubljuje u Jacka, kojeg glumi Leonardo DiCaprio, dok je na brodu nesretnog putovanja u epu iz 1998. koji se smatra jedanim od najuspješnijih filmova svih vremena.

Govoreći za časopis Porter, dobitnica Oscara, Kate Winslet prisjećajući se nelagode koju je osjećala zbog svoje slave nakon objavljivanja romantično-tragedije izjavila je: 'To nije teret. Titanic nastavlja ljudima donositi ogromne količine radosti', smatra glumica.

'Osjećala sam se kao da moram izgledati na određeni način, a budući da je uplitanje medija veliko u to vrijeme, moj život je bio prilično neugodan', priznala je. Dodala je: 'Novinari bi govorili 'Nakon Titanica, mogli ste učiniti bilo što, a ipak ste odabrali učiniti te male stvari', a ja sam rekla, 'Da, kladiš se u život da jesam! Jer, pogodi što, biti poznat je užasno.'' Tijekom epizode podcasta WTF s Marcom Maronom iz 2021. prisjetila se kako je 'odmah prešla u samozaštitni način' nakon proboja u 'Titanicu' osjećala 'napadanom' od strane medija.

'Također, bila sam podvrgnut dosta osobnog pritiska i dosta kritizirana - britanski tisak zapravo je bio prilično neljubazan prema meni. Osjećala sam se prilično maltretirano', nastavila je Winslet. 'Sjećam se da sam samo pomislila: 'Ok, dobro, ovo je užasno ali se nadam da će proći.' I to je definitivno prošlo, ali me također natjeralo da shvatim da, ako je to ono što znači biti slavan, nisam bio spreman biti slavan, hvala', ispričala je.

LJUBAVNI BRODOLOM

10 stvari koje možda niste znali o filmu 'Titanik'

Pogledaj galeriju

Winslet se osvrnula na rad s ekranskim ljubavnikom Leonardom DiCapriom na setu Titanica. Njih dvoje se ostali bliski prijatelji nako snimanja filma. 'Kad sam počela raditi s Leom, uspjeli smo na neki način pronaći svoj vlastiti ritam. I nevjerojatno je osvrnuti se unatrag i razmišljati o svemu iznova', rekla je za Entertainment Tonight, uoči ponovnog prikazivanja filma. 'Bio je vrlo slobodan sam sa sobom i imao je tu 'pjenušavu energiju' koja je bila magnetska', nastavila je. 'Sjećam se da sam pomislila: 'Oh, ovo će biti zabavno. Definitivno ćemo se slagati. I stvarno jesmo', otkrila je Kate.