VAŽAN DAN

Kate Middleton i princ William krstili svoje treće dijete, princa Louisa

09.07.2018 u 17:57

Bionic
Reading

Britanska kraljevska obitelj ponovno je u centru medijske pažnje jer je održano krštenje trećeg nasljednika princa Williama i Kate Middleton. Sakrament je primio u kraljevskoj kapelici u Londonu, a obredu nisu svjedočili kraljica Elizabeta i njezin suprug, princ Philip. Bio je ovo prvi put da je javnost vidjela malenog princa nakon izlaska iz rodilišta prije dva mjeseca

Osim nogometa, danas je u Britaniji glavna tema krštenje trećeg djeteta vojvode i vojvotkinje od Cambridgea. Dvomjesečni princ Louis kršten je te je tako i službeno postao dio Anglikanske crkve.

Krštenje je održano u kraljevskoj kapelici u St. James's Palace, a krstio ga je nadbiskup Canterburyja Justin Welby.

Ovaj je obred poseban i zbog toga što je ovo prvi put da smo peteročlanu kraljevsku obitelj vidjeli na okupu. Vojvotkinja Kate Middleton, njezin suprug, princ William, te dječica, princ George, princeza Charlotte i najmlađi Louis, koji je zvijezda dana, oduševili su javnost.

Usnulog princa Louisa majka je na rukama unijela u kapelicu. Ispred njih su koračali preslatki princeza Charlotte i princ George držeći tatu, princa Williama, za ruku, a pratili su ih stric Harry i njegova supruga Meghan Markle.

Osim toga, neuobičajen trenutak bio je kada se kraj oltara uz malenog princa Louisa pojavilo čak šest krsnih kumova. U ovoj su se ulozi našli obiteljski prijatelji Williama i Kate.

Kumovi petom u redu na britansku krunu su Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Laura Meade, Robert Carter i Lucy Middleton.

Ovaj važan dan nisu propustili ni stric princ Harry i njegova novopečena supruga Meghan Markle, kao ni trudna teta Pippa Middleton, koja je prema kraljevskoj kapelici krenula u pratnji oca Michaela Middletona i svoje rođakinje, kume princa Louisa Lucy Middleton, da bi joj se na ulazu na krštenje pridružio suprug James Matthews.

Krštenju je nazočio i kraljevski djed malenog Louisa, princ Charles, u pratnji supruge Camille. Kraljica Elizabeta i princ Philip bili su prisiljeni propustiti krštenje njihovog praunuka zbog zgusnutog kraljevskog rasporeda.

  • +13
Krštenje princa Louisa Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL