NEUOBIČAJENA PRAKSA

Britanski princ Louis imat će čak šest krsnih kumova, a evo tko su oni

09.07.2018 u 13:15

Bionic
Reading

Treće dijete britanskog princa Williama i vojvotkinje Kate Middleton danas će primiti sakrament krštenja. Za razliku od uobičajene prakse unutar engleske anglikanske crkve gdje se dodjele dva krsna kuma, dvomjesečni princ Louis tom će prigodom imati čak njih čak šest

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea za nekoliko će sati krstiti svoje treće dijete, princa Louisa u kraljevskoj kapelici kada će javnost napokon nakon dva mjeseca ugledati malenog prijestolonasljednika. Na krštenju se očekuje cijela kraljevska obitelj, a ono što će biti posebno zanimljivo tijekom obreda je to što će maleni imati šest krsnih kumova i svi su dugogodišnji obiteljski prijatelji.

Kensingtonska palača objavila je u priopćenju tko je sve dobio čast uskočiti u tu važnu ulogu. Kumovi dvomjesečnom sinčiću britanskog kraljevskog para bit će Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Laura Meade, Robert Carter i Lucy Middleton.

  • +21
Kate Middleton i princ William Izvor: Pixsell / Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Robert Carter prvi je rođak vojvotkinje Kate te dugogodišnji školski prijatelj princa Williama. Laura Meade je supruga Williamova najboljeg prijatelja Jamesa koji je inače bio krsni kum princeze Charlotte.

Zatim, Nicholas Van Cutsem je stari obiteljski prijatelj čija je kćer Grace bila jedna od djeveruša na vjenčanju Kate i Williama, a Harry Aubrey-Fletcher je pohađao istu školu kao i 36-godišnji princ William te su i danas ostali u kontaktu.