ZANIMLJIVA SURADNJA

Karantena udružila gitariste pod imenom United Guitarists of Quarantine

17.04.2020 u 10:34

Bionic
Reading

Kako karantena može biti zanimljiva, neobična i kreativna pokazali su nam gitaristi inače redom sve renomirani studijski glazbenici i gitaristi koji surađuju s brojnim poznatim imenima iz regije (Doris Dragović, Tedi Spalato, Giuliano, Marijan Ban, Marko Perković Thompson) okupili su se oko imena United Guitarists of Quarantine i napravili nešto nesvakidašnje

Ideja je počela s inicijalnim videom na Facebooku kad je Mario Puhalović pozvao prijatelje da zasviraju na njegov bossa nova riff koji je odsvirao ležerno početkom karantene. Njegovom pozivu, među ostalim, odazvali su se i Tonći Toto Rubić, Ivan Pešo Kozina i Damir Malovan glazbenici iz Sinja i Trilja koji su se ovoj glazbenoj priči priključili sa svojim prijedlozima i idejama.

U ovu priču uključio se Josip Joco Vukoja svojom melodijom i ubacio drum lop, a na to je Ante Martinović dao prijedlog bass gitare i krenula je ozbiljna ‘svirka’.

Kako se gitaristi iz videa poznaju i privatno i preko Facebooka, a većina i posjeduje svoj studio počeli su slati svoje melodije i improvizacije, a na kraju je Josip Joco Vukoja sve isproducirao i smiksao, a video složio Ignjac Božić.

U ovom projektu su sudjelovali: Josip Joca Vukoja, Hamdija Salihbegović, Branimir Beneš, Tonči Toto Rubić, Darko Juričić, Ivan Pešo Kozina, Kristijan Đuranović, Damir Malovan, Jan Ivelić (drum solo), Ante Martinović (bass solo), Mario Puhalović, Ilija Utrobičić, Zoran Jukanović, Luka Biljak i Dado Rakić. Sve je izmiksao i video sklopio Ignjac Božić.

Izvor: Društvene mreže