Fakin i diva

Josipa Lisac u simpatičnom videu prisjetila se zgode sa svojim neprežaljenim Karlom

24.05.2021 u 13:27

Bionic
Reading

Prošlo je 30 godina od odlaska legendarnog glazbenika Karla Metikoša, ali za njegovu najveću ljubav zajedničke uspomene još su itekako žive i ne blijede. U Karlovu čast Josipa Lisac svake godine priređuje koncerte kojima održava interes za njihovu glazbenu, ali i ljubavnu priču koja traje i danas, a na društvenoj mreži osvanuo je video u kojem pjevačka diva prepričava nezaboravne trenutke iz Istre

U videu snimljenom s pogledom na Limski kanal, naša neponovljiva umjetnica u ležernom, sportskom izdanju bez trunke šminke na licu na sebi svojestven, osebujan način s puno sjete, ali i veselja opisuje svoja sjećanja.

'Ovo je Limski kanal, tu smo dolazili sedamdesetih, sjećam se dobro. Karlo bi iznajmio barku. Ponekad nas je bilo dvoje, samo nas dvoje, ponekad i u društvu. I onda bismo mi plutali, Karlo bi se nauživao svog tog putovanja, a glavni cilj nam je bio doći u restoran na kamenice. Prva runda je bila 100 komada, 50 meni, 50 njemu i bili smo sretni. Ja bih se malo uplašila kad bi se zaljuljao brod. Sjećam se da je jednom napravio nekakvu stolicu da se osjećala sigurnije, a ono ostalo i preostalo, to neću reći', ispričala je Josipa Lisac i mahnula rukom na kraju snimke objavljene na njezinom Instagram profilu.

Drugačija od ostalih, ali uvijek svoja, tijekom godina izgradila je prepoznatljivo ime. Za to je uvelike bio zaslužan i Karlo Metikoš, koji je bio njezin mentor, poslovni suradnik i najveća ljubav. Zajedno su surađivali na 13 LP albuma i CD-a te na prvoj hrvatskoj rock-operi Gubec-beg, koja je praizvedena 1975. godine, a čiju ariju Ave Maria Josipa i dan-danas izvodi na koncertima. Josipa i Karlo u vezi su bili dvadeset godina, sve do njegove iznenadne smrti 10. prosinca 1991. godine.

Iako će prethodnu godinu izvođači pamtiti kao jednu od najtežih zbog izostanka koncerata, Josipa Lisac održala ih je nekoliko u ljetnim mjesecima, a ove je godine uz prvi virtulani koncert održan na Valentinovo nastavila s koncertnim aktivnostima u sklopu projekta 'Jer svirati se mora'. Nakon dva koncerta u Slavonskom Brodu najavila je dolazak u Grožnjan, Varaždin, Zagreb, Split i Rijeku te posebne projekte kojima će se obilježiti 30. godišnjica smrti njenog životnog partnera. 'Bit će sigurno posebno i lijepo. Imam naravno ideje koje su se svidjele mojim suradnicima i sve ćemo ih realizirati do 10. prosinca na samu godišnjicu', poručila je Josipa.