original i kopija

Lady Gaga je 'posudila' više lookova od Josipe Lisac koja kaže: 'Mislim da ovo nije slučajno'

31.03.2021 u 11:21

Bionic
Reading

Jedna od najvećih ikona hrvatske glazbene scene, desetljećima je vjerna svojem izirčaju, a svaki put nas iznova oduševi svojom modnom odvažnošću i jedinstvenim odjevnim kombinacijama koje su vječna inspiracija. Ovih dana Josipa Lisac tvrdi da je inspirirala i - ni manje ni više nego, američku megu zvijezdu

'Ne želim imitirati nikog, ja nikoga nisam 'skinula', no može se dogoditi, samo tu nema namjere. Mislim da ovo s Gagom nije slučajno, ona ima tim ljudi koji traže inspiraciju. Moram istaknuti da mi premalo cijenimo sebe, u Hrvatskoj žive izuzetno pametni i talentirani ljudi. Zamislite da naši talenti imaju još više priliku se izraziti, da je društvo drugačije?! To bi bila čuda! A u Americi se imaš priliku dokazati, uostalom veliko je tržište. Znam da nismo SAD, znam da je i korona kumovala tomu da smo se srozali i duhovno i kreativno. Žao mi je što ne znamo prepoznati ono što je među nama', izjavilla je Josipa Lisac za Story.

Postoje brojne fotografije nje i Lady Gage za koje bi mnogi pomislili kako sličan imidž nije slučajnost.

Šiljke na glavi je Josipa hrabro nosila 1987., a 38 godina mlađa Gaga takvu instalaciju je pokazala u novije vrijeme.

Ružičasta kosa i zalizana frizura u meduza stilu Josipa Lisac je isfurala 1994. godine, a godinama nakon nje s istom se pokazala i američka pjevačica i glumica.

Naša glazbena diva je kišobran prvi put na nosila na koncertu u dubrovačkom parku Orsula 2014., a potom i na splitskim Prokurativama 2016. a to vidimo i kod Lady Gage koja se s njim pojavila na Met Gali u svibnju 2019.

Tu je i Josipina fotografija s prekrivenim okom i crnom kapicom snimljena 2010. – slično kao Gagina novija fotografija.