Momčilo Bajagić Bajaga

Jeste li znali ovaj detalj iz života Momčila Bajagića Bajage?

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 06.12.2021 14:19
  • Objavljeno 06.12.2021 u 14:19
tportal

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Stefan Tomasevic

Od početka pandemije jedan od najpopularnijih glazbenih romantičara novovalne scene 80-ih održava pozitivno raspoloženje i kreativnu energiju pa je tako među ostalim u proteklim mjesecima napravio za novi film Duška Kovačevića 'Nije loše biti čovek'. Beogradski roker zapravo je jedini iz svoje generacije koji se uspio održati na glazbenom vrhu, a osim glazbe uspješno je i studirao

Momčila Bajagića Bajagu oduvijek su nazivali pristojnim rokerom jer iza sebe nema skandale, a nije vodio ni turbulentan život. U ranim dvadesetim godinama posvetio se učenju. Mnogima nije poznato to da je čuveni glazbenik morao studirati nuklearnu fiziku da bi mogao nastupati s bendom Riblja čorba.

'To je bilo čisto iz tehničkih razloga. Počeo sam tada svirati u Ribljoj Čorbi i nisam mislio tada bilo što studirati. Mogla se tada do 27 godine odlagati vojska i onda su se morali upisati neki fakulteti. To je zaista bilo smiješno, zato što nuklearnu fiziku nitko nije htio upisati. Bilo je 20 slobodnih mjesta, a nas šest se prijavilo. Samo jedna djevojka je stvarno došla sa željom da to upiše, a nas petorica smo se prijavili samo da bismo imali potvrdu za vojni odsjek kako bih mogao ići svirati s Ribljom Čorbom', ispričao je Momčilo Bajagić Bajaga za Blic.

  • +3

Momčilo Bajagić Bajaga

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

No nuklearna fizika nije bila sfera njegovog interesa. Upisao je kasnije Filološki fakultet.

'Stvarno me nije zanimala nuklearna fizika. Iz matematike sam bio najslabiji u Gimnaziji, bio sam društveni smjer i stvarno nisam bio za prirodne znanosti. Profesor koji nas je dočekao na fakultetu bio je vrlo očajan što nema studenta, krenuo nas je uvjeravati kako je budućnost u nuklearnoj fizici. Nisam mogao zapamtiti predmete kako se zovu, samo sam jedan zapamtio, nuklearnu termodinamiku. Tad sam također htio upisati povijest umjetnosti, pa potom klasičnu povijest. Razmišljao sam onda što ću raditi kao profesor povijesti pa sam na kraju upisao jugoslovensku i svjetsku književnost na Filološkom fakultetu. To sam stvarno htio studirati, ali krenulo je s Ribljom Čorbom baš ozbiljno i sve manje sam išao na faks', prisjetio se Bajaga.

tportal

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Stefan Tomasevic

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!