još jedan u nizu

Otkazan koncert Bajage i instruktora u Šibeniku jer Hrvatska ne izdaje radne dozvole izvođačima izvan EU

18.08.2020 u 15:20

Bionic
Reading

Koncert slegendarnog sastava koji se nakon više od 30 godina trebao ponovno održati u Šibeniku 21. kolovoza, otkazan je do daljnjega, izvijestili su u utorak iz Udruge PARK

'Došli smo do birokratske prepreke koja je stopirala koncert. Radi se o mjeri MUP-a koja nalaže da se radne dozvole do daljnjega ne izdaju pjevačima s putovnicama zemalja koje nisu u Europskoj uniji', naveli su u priopćenju iz udruge PARK.

Organizatori ističu da je koncert zaustavljen unatoč tome što su prikupili sve dozvole za njegovo održavanje u okolnostima epidemije koronavirusa, pa i zeleno svjetlo lokalnih Stožera civilne zaštite za povećanje broja publike za održavanje koncerta na otvorenom.

Tako se, dodali su, koncert Bajage i instruktora u Šibeniku pridružio ovogodišnjim masovnim otkazivanjima koncerata i festivala zbog epidemije koronavirusa koja je poharala industriju događaja, a njihove organizatore dovela do ruba egzistencije.

'Sigurni smo da je na kraju bolje da Bajagu i Instruktore ugostimo iduće godine kad ćemo moći napraviti pravi veliki koncert bez ikakvih ograničenja i zabrana, te bez opasnosti za ugrozu publike', poručuju. Posjetiteljima koji su kupili ulaznice u pretprodaji omogućen je povrat novca, a iz PARK-a apeliraju ako netko želi podržati rad udruge i pomoći u pokrivanju dosadašnjih troškova organizacije otkazanog koncerta, to mogu učiniti tako da novčanu vrijednosti ulaznice doniraju udruzi.