možda i je

Je li prekasno za zlata vrijedan Charlesov savjet Williamu?

20.02.2024 u 08:47

Bionic
Reading

Otkako se kralj Charles III. razbolio, na leđa princa Williama pale su brojne kraljevske dužnosti. Priča se i o abdikaciji, no zasad Charles ne odustaje od plana liječenja i povratka na tron monarhije

Kako je tek u sedamdesetima postao kralj, Charles je imao čitav život za pripremu za kraljevsku dužnost. Tijekom života stekao je vrijedno iskustvo, a savjete je podijelio sa svojim sinovima. Princ William sada je djelomično preuzeo očeve dužnosti dok se kralj ne oporavi, no je li prekasno da primijeni očev savjet?

Kralj je ohrabrivao Williama da provodi više vremena sa svojom suprugom i malom djecom, no sada William baš i nema vremena da se posveti obiteljskom životu jer ga čekaju brojne kraljevske dužnosti koje su ispunile njegov radni dnevni raspored.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Svjestan da su pred Williamom godine kraljevske dužnosti, Charlesov savjet bio je da se posveti obitelji dok još može.

'Mislim da je Charles ohrabrio Williama da provodi više vremena s obitelji i također je rekao Williamu: 'Ne želim da preuzimaš nikakve kraljevske dužnosti dok to apsolutno ne moraš'', tvrdi autorica knjige o odgoju monarha, prenosi DailyMail.

Tijekom odrastanja Charles nije imao puno vremena s majkom jer je ona stavljala monarhiju na prvo mjesto: 'Bio je vrlo mlad kad je njegova majka postala kraljica i veza koju je imao s majkom nikada nije bila tako jaka jer je ona imala puno obaveza.'

Djeca su u to vrijeme živjela na najvišem katu Buckinghamske palače gdje je bilo krilo vrtića i kraljica je posjećivala svoju djecu. Također, Charles je jedan dio života proveo i u internatu, u kojem nije volio provoditi vrijeme jer nije bio prihvaćen u društvu.

SA CAMILLOM NA MISI

Kralj Charles III prvi puta u javnosti nakon još jednog Harryjevog istupa

Pogledaj galeriju