IMA SE, MOŽE SE

Ne gleda na cijenu: Je li princeza Charlene najskuplje odjevena dama s kraljevskih dvora?

20.02.2024 u 05:51

Bionic
Reading

Zahvaljujući svojim glamuroznim kombinacijama, princeza od Monaka na dobrom je putu da postane najskuplje odjevena pripadnica neke europske kraljevske obitelji

Oduvijek se monegaška kraljevska obitelj veže uz glamur ponajprije zahvaljujući američkoj glumici iznimne ljepote Grace Kelly, Hitchcockovoj muzi i modnoj ikoni koja je udajom za princa Rainiera 1956. godine ušla u tu obitelj.

Baš poput svoje svekrve, koja je 1982. tragično stradala u prometnoj nesreći, lijepa princeza Charlene redovito je vrlo visoko na ljestvicama najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora.

  • +9
Princeza Charlene u skupocjenoj Burberryjevoj prošivenoj jakni (oko 1900 eura) i čizmama od brušene kože Gianvita Rossija (oko 1800 eura) Izvor: Profimedia / Autor: OLIVIER HUITEL / CRYSTAL PICTURES / CRYSTAL PICTURES / PROFIMEDIA

Plavokosa princeza rođena u Africi i bivša sportašica uvijek je u korak s trendovima, no s puno stila uklapa ih u svoje profinjene modne kombinacije.

Skupocjen ukus princeze Charlene bio je vidljiv i na sam dan njezinog raskošnog vjenčanja u srpnju 2011., kada je izgledala bajkovito u glamuroznoj vjenčanici golih ramena načinjenoj od čak 130 metara najfinije svile. Riječ je o spektakularnoj kreaciji (Armani Privé) za čiju je izradu bilo potrebno nevjerojatnih 2500 sati, a uključivala je 40.000 kristala.

IZGLEDA SENZACIONALNO

Princeza Charlene i ovim elegantnim odijelom potvrdila je svoju titulu modne ikone

Pogledaj galeriju

Charlene je danas dobro poznata po svom eklektičnom smislu za modu, često redefinirajući pravila odijevanja dama s kraljevskih dvora.

Ljubiteljica je ženstvene klasike, no uvijek s nekim dobrodošlim odmakom, čime je stekla naklonost modnog svijeta koji cijeni njezinu odvažnost, pa je švicarski brend Akris, čije kreacije rado nosi, dizajnirao nekoliko haljina samo za nju.

U svakom slučaju, njezine modne kombinacije koje smo viđali na crvenim tepisima ili na svečanim prigodama u Monaku priskrbile su joj titulu članice kraljevske obitelji s najskupljim ormarom.

Samo prošle godine njezina je odjeća vrijedila oko 250 tisuća eura, uključujući kreacije renomiranih modnih kuća Akris i Valentino, skupocjeni nakit brenda Graff i modne dodatke s potpisom Manola Blahnika, Jimmyja Chooa i Bottega Venete.

Svaki princezin stajling pomno je osmišljen, pa ni njezin blagdanski look na otvaranju tradicionalnog Božićnog sela u Monaku u prosincu prošle godine nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Statement kaput kariranog uzorka u nekoliko tonova crvene s potpisom prestižnog Burberryja odlično joj je pristajao, a jedna od najbolje odjevenih dama s europskih dvora upotpunila je svoju chic modnu kombinaciju efektnim kožnim čizmama duljine do koljena i trendi remenčićima sa strane. Look, za koji je zaslužila samo pohvale, lijepa plavuša zaokružila je elegantnom frizurom i decentnim make upom. Kožne rukavice i odlično pogođen nakit odlično su se uklopili u ovu modnu kombinaciju kao stvorenu za Božić.

BOŽIĆNI LOOK

Čizme koje nosi princeza Charlene najpoželjniji su model sezone

Pogledaj galeriju

Sudeći prema stajlinzima koje je pokazala početkom ove godine, princeza Charlene vjerojatno će uspjeti zadržati titulu najskuplje odjevene dame s europskih kraljevskih dvora.

Čak i kad je ležernije odjevena, plavuša profinjene ljepote ne može odoljeti skupocjenim komadima pa je izgledala totalno chic na utakmici monegaškog tima Roca i istanbulskog Fenerbahçea, održanoj ranije ovoga mjeseca u Euroligi. Na tribinama je osvanula u ležernom looku postignutom kratkom parkom s potpisom luksuzne modne kuće Louis Vuitton.

Ovaj dizajnerski komad uparila je s bijelim džemperom visokog ovratnika i tamnim skinny trapericama.

Svoj je istančani modni ukus, kao i ljubav prema odjeći za koju treba iskeširati pravo bogatstvo, pokazala i prilikom obilježavanja dana svete Devote, zaštitnice Korzike i Monaka, odabravši elegantni tamnoplavi sako s dvorednim kopčanjem i spojivši ga s odgovarajućim hlačama, šalom, torbicom omiljenog joj brenda Akris i štiklama Manola Blahnika od brušene kože.