‘Tko želi biti milijunaš?'

Ispucao sva tri jokera pa ipak odustao: Biste li znali odgovor na pitanje za 250 tisuća kuna?

13.02.2020 u 21:31

Bionic
Reading

Uzbudljivo je bilo večerašnje izdanje tv kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’ u kojemu je natjecatelj Ivan Jurić osvojio 125 tisuća kuna, ali i odustao od daljnjeg natjecanja jer nije bio siguran u odgovor na pitanje za 250 tisuća kuna koje je glasilo: ‘Što je po tvrdoći gotovo jednako dijamantu?’

Nakon što je znao odgovore na sva prethodna pitanja, Jurić je tek na tom pitanju iskoristio prvog, a onda i dva preostala jokera koja je imao na raspolaganju. Uspio je dobiti točan odgovor od publike (71 posto): ‘Borov nitrid’, no kako je sam sumnjao da je točan odgovor antimonov trioksid, nije se usudio riskirati i izgubiti stečenih 125 tisuća kuna, pa je radije odustao od daljnejg natjecanja.

Da je poslušao publiku otvorio bi pitanje za pola milijuna kuna, no da je odgovorio onako kako je mislio da je točno, osvojio bi samo 32 tisuće kuna, pa je radije odustao.

Pitanje nije bilo nimalo lako, biste li vi znali odgovor na pitanje ‘Što je po tvrdoći gotovo jednako dijamantu?’ među ponuđenim rješenjima: borov nitrid, antimonov trioksid, turmalin ili pirit?

Iako nije osvojio rekordni iznos 24-godišnji Ivan Jurić iz Županje, zadarski student, zaposlen kao profesor u Tehničkoj gimnaziji, ostavio je sjajan dojam.