HTV-ov KVIZ

Sjajni student s dva džokera u sljedećem 'Milijunašu' otvara pitanje za čak 250 tisuća kuna

06.12.2019 u 13:03

Bionic
Reading

U najnovijoj epizodi kviza 'Tko želi biti milijunaš?' pozornost je privukao natjecatelj Pavao Banić iz Ivanić Grada koji trnutno živi u studentskom domu u Zagrebu, a koji je osvojio 125.000 kuna uz iskorišten džoker 'zovi'

Kad je natjecatelj Pavo Banić sjeo nasuprot voditelja Tarika Filipovića, on je rekao kako ima dobar osjećaj u njegovom slučaju. Natjecatelj iz Ivanić Grada osvojio je 125.000 kuna uz iskorišten džoker 'zovi'. Taj je džoker upotrijebio na pitanju za prelazak drugoga praga kako bi saznao jesu li bombardirali Bolognu, Avignon, Orvieto i Parmu protagonisti romana Klaonica 5, Mila 18, Kvaka 22 ili Fahrenheit 451.

Pozvao je majku koja je rekla da ne zna odgovor, no spomenula je seriju Kvaka 22 pa se simpatični mladić odlučio za naziv toga romana te osvojio 32.000 kuna. Sljedeće pitanje je bilo - tko je predstavljajući Hrvatsku na Eurosongu pjevao isključivo na engleskom jeziku, a bili su mu ponuđeni Vanna, Put, Claudia Beni i Jacques Houdek. zatražio je pomoć publike te nakon što se odlučio za Vannu zaradio 64.000 kuna.

Za osvajanje gotovo dvostrukog iznosa tražio se odgovor na pitanje o najvećoj dopuštenoj brzini kretanja na našim auocestama. Je li to 27 m/s, 30 m/s, 33 m/s ili pak 36 m/s? Pitanje Pavlu nije zadavalo previše muke pa je računicom ubrzo došao do točnog odgovora - 36 m/s, kojim je osigurao mjesto u vrućem stolcu i u idućoj emisiji kada će, s dvama džokerima u "džepu", otvoriti 13. pitanje za 250.000 kuna. Uspješnom nastupu 21-godišnjeg mladića prethodio je onaj Romane Zubak iz Slavonskog Broda, piše HRT.