ODUŠEVIO GLEDATELJE

Student u kvizu 'Tko želi biti milijunaš' osvojio astronomski džeparac, Tarik Filipović mu čestitao

22.11.2019 u 11:11

Bionic
Reading

Josip Buklijaš kući se vraća s vrtoglavih 125.000 kuna. Naime, student 5. godine Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu u četvrtak navečer je otvorio je 13. pitanje za 250.000 kuna

Na vrhu stabla su najsočniji plodovi pa se nadam da ćete nešto ubrati i pojesti, rekao je Tarik predstavljajući “stablo” od 15 pitanja prvom 'najbržem prstu' 10. izdanja kviza 'Tko želi biti milijunaš?'. Pritom, vjerojatno, nije niti slutio da će se 24-godišnji student Josip Buklijaš, rodom iz Vrgorca, na njega itekako visoko popeti; javlja HRT.

Trebao je odgovoriti jesu li Hokkaido i Honshu, Honshu i Shikoku, Shikoku i Kyushu ili, pak, Kyushu i Okinawu otoci razdvojeni kanalom Tsugaru koji je preplivala Dina Levačić.

'Hokkaido je najsjeverniji otok, a Honshu najveći, istaknuo je natjecatelj dodavši da se sjeća i kako je Dini Levačić bilo hladno pa da bi zato rekao – Hokkaido i Honshu. No kako je iskoristio sve džokere, nije riskirao jer su 'ipak u igri malo veći novci'. Nakon toga je izjavio da bi njegov odgovor bio upravo taj koji ga je i 'vukao'. Stoga bi, da nije odustao, ponio titulu osvajača dosad najvišeg iznosa u povratničkoj sezoni kviza.

Na putu do 125.000 kuna, na 7. pitanju zatražio je pomoć publike. Tada je osvojio 4000 kuna. Dvoumio se i na pitanju 'Koliko je, prema Lukinu evanđelju, Ivan Krstitelj stariji od Isusa Krista? Pola godine, godinu dana, pet ili deset godina? Nakon džokerom 'pola-pola' sužena izbora na pola i pet godina, njegov je odgovor na 9. pitanje glasio - pola godine.

'Svaka čast na nastupu!', rekao je Tarik Filipović opraštajući se od Josipa.