građani se organiziraju

I Ida Prester nudi pomoć izbjeglicama: Imam smještaj za dvije familije od sada do ljeta!

26.02.2022 u 12:36

Bionic
Reading

Glazbenica i voditeljica Ida Prester Peševski odlučila je u ovim teškim trenucima za stanovnike Ukrajine pomoći koliko može

Brojne poznate osobe, kao i mnogo puta do sada, pridružile su se brojnim ljudima diljem svijeta koji u ovim teškim trenucima za Ukrajinu nude pomoć izbjeglicama. Na Facebooku je osvanula grupa pomoći nazvana SOS Ukrajina u koju se javljaju brojni građani koji nude pomoć.

Jedna od objava ona je naše poznate voditeljice i pjevačice Ide Prester Peševski koja izbjeglicama nudi smještaj. 'Imam smještaj za dvije familije od sada do ljeta! Ako može pomoći - rado primam, po preporuci', napisala je u objavi Ida.

  • +15
Posljedice ruskog granatiranja Kijeva Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

U subotu, trećeg dana ruske invazije na Ukrajinu, Kijev odolijeva napadima ruskih postrojbi. Ukrajinska vojska objavila je da neprijatelj noćas nije uspio zauzeti niti jedan grad, no Rusi jutros javljaju da su osvojili Melitopol. Ruske postrojbe napale su vojnu bazu na Aveniji pobjede u Kijevu i pokušale zauzeti jednu od gradskih stanica za proizvodnju električne energije, ali su odbijeni. Napadi su jutros intenzivirani, a predsjednik Volodimir Zelenskij glatko je odbacio ponudu SAD-a da ga evakuiraju iz Ukrajine.

Izvor: Wochit / Autor: AFPTV