U PRIIRODI JE NAJLJEPŠE

Hrane im neće nedostajati: Oni vrijeme u izolaciji provode na najbolji mogući način

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Martin Barraud / Caia Image / Profimedia, EPA-EFE/CLEMENS BILAN, Luka Stanzl/PIXSELL, Marko Prpic/PIXSELL

Brojni domaći i strani celebrityji posljednjih dana pozivaju na solidarnost prema drugim građanima te na ostajanje kod kuće kako se zaraza koronavirusom ne bi širila. To pokazuju vlastitim primjerom pa su tako otkrili kako izgleda njihovi dani u izolaciji. Ovih nekoliko poznatih osoba (a sigurno ih ima još) dane provode u vrtlarenju

'Vratimo se pravim vrijednostima i zemljoradnji. Ako ne posiješ, nećeš imati što ni jesti!', poručio je Enis Bešlagić pored fotografije na kojoj u rukama drži frezu. Naravno, odmah je nastala zafrkancija na njegov račun pa mu je Marijana Batinić rekla da je 'previše sređen za polje i da se 'u prolazu fotografirao kraj freze', a sličnog je mišljenja i glumica Anđelka Prpić, dok mu je Darijo Srna pak ostavio komentar: 'To brate moj, eto i mene'.

Osim Enisa Bešlagića u vrtnim aktivnostima uživa i Mila Jovovich. Američka glumica rodila je djevojčicu u veljači ove godine, u 45. godini života, a ada je u samoizolaciji. Otkrila je kako njezina obitelj i ona provode dane budući da im je kretanje ograničeno. Objavila je fotografiju iz svog vrta.

'Dan 6. ili 7. ili je to 60. ili 70. u samoizolaciji? Padala je kiša non-stop otkad je ovo ludilo počelo pa su svi očajno željeli da izađu na malo sunca. Kao obitelj smo otišli u naš vrt da bismo skupili neke nevjerojatne proizvode koje sam sama uzgojila i bilo je tako zabavno. Dobili smo priliku da napravimo nekoliko 'praktičnih životnih škola' s kćerima. Dajte im priliku da vide odakle dolazi hrana i koliko je zabavno gledati je kako raste iz sjemena u večeru. Plus, dodatna korist od trčanja i dobivanja gomile energije koja se troši', napisala je glumica.

Vrtlarenjem se bavi i Ivana Banfić. Rekla je da kako se trenutno ne može baviti estradnim poslom i može pjevati samoj sebi ili preko neta, da je umjesto mikrofona uzela motiku u ruke.

'I proizvodnja hrane je krenula. Na policama u dućanima je sve manje namirnica, treba prehraniti obitelj i dizati imunitet. Tako da sam danas sadila češnjak koji je preporučljiv za jačanje imuniteta u borbi protiv virusa. Budite pozitivni i vedro gledajte na sadašnjost. Kada ste sretni onda ste i zdravi. Meditirajte i budite doma ovih dva tjedna. Ako imate mogućnosti posadite nešto, ako nemate njivu ili vrt, možete i u tegle na balkonu. Važno je da znamo da se možemo prehraniti i da nismo gladni. U prirodi ima puno biljaka koje su jestive. Uživajte i gledajte na ovu situaciju kao da ste na velikom odmoru, zaslužili ste.. . Glavu gore i u napad samo pozitivno', pojasnila je pjevačica.

Preventivne mjere za zaštitu od koronavirusa

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!