NASILJE NA TV-U

Hollywood je u šoku nakon obračuna Willa Smitha s Chrisom Rockom: 'To je čisti bijes i nasilje izvan kontrole'

28.03.2022 u 09:25

Bionic
Reading

Iako se većina iz publike nije izjasnila i zauzela stranu po pitanju napada Willa Smitha na komičara Chrisa Rock tijekom svečane 94. dodjele Oscara u Los Angelesu, neki su iskoristili javni prostor i najjače osudili ovakvo nasilje. Redatelj Judd Apatow učinio je to među prvima, a reakcija Nicole Kidman iz prvih redova sve je rekla

Dok svijet bruji o incidentu s ovogodišnjih Oscara, napadu Willa Smitha na voditelja Chrisa Rocka, redatelj i komičar Judd Apatow osjetio je potrebu obraniti napadnutog voditelja napisavši na Twitteru: 'Čini se da Willov plan da ušutka komičare i svijet šalama na svoj račun neće uspjeti', započeo je, a potom obrazložio zašto je nedopustivo nasilje poznatog glumca i novopečenog oskarovca.

'Ovo je čisti narcizam. Obitelj Williams se sigurno srami. Također, što je to toliko uvredljivo u usporedbi s GI Jane? Nije li kompliment biti uspoređen s prekrasnom Demi? Will je mogao ubiti Chrisa. To je čisti bijes i nasilje izvan kontrole. Čuli su milijun viceva o sebi u posljednja tri desetljeća. Nisu brucoši u svijetu Hollywooda i komedije. Izgubio je razum', napisao je 54-godišnjak pa kasnije izbrisao tvit.

Uz bok Appatowu uskoro je stala komičarka i glumica Kathy Griffin. 'Da vam nešto kažem, jako je loša praksa izaći na pozornicu i fizički nasrnuti na komičara. Sada se svi moramo zabrinuti oko toga tko želi biti sljedeći Will Smith u komičarskim klubovima i kazalištima. Akademija je aludirala na Smithov šamar, ali to nije eksplicitno spomenula u izjavi objavljenoj na Twitteru’, napisala je.

S time se složila glumica Mandy Moore, a ono što se dogodilo izgleda ne podržava ni Nicole Kidman, čiji je izraz lica u prvim redovima na dodjeli Oscara sve rekao.

Maria Shriver je pak kazala da se nikada nismo smjeli dovesti u poziciju da javno i globalno gledamo fizički napad glumačke zvijezde, a nekoliko minuta nakon toga slušamo ovacije nakon njegovog govora o ljubavi.

Podsjetimo, Smith je na pozornici, u izravnom prijenosu, udario glumca Chrisa Rocka. Naime Rock se, najavljujući kategoriju najboljeg dugometražnog dokumentarnog filma, našalio na račun njegove supruge, glumice Jade Pinkett Smith, uspoređujući je s Demi Moore u filmu 'G.I. Jane' zbog ćelave glave. Na to je Smith izgubio živce i počeo vikati da 'izostavi ime njegove žene iz svojih usta', a prije toga se popeo na pozornicu i udario ga. Pinkett Smith, podsjećamo, izgubila je kosu iz zdravstvenih razloga, zbog alopecije.

Smithova obitelj još se nije oglasila o samom incidentu, tek je njegov sin Jaden Smith kratko tvitao: 'Tako mi to radimo.' Šok nije krila ni Serena Williams, tek kratko prokomentiravši na Instagram storyju da joj hitno treba piće.