NESLANA ŠALA

[VIDEO] Ovo je trenutak u kojem je Will Smith na dodjeli Oscara udario Chrisa Rocka, a poznato je i što ga je dovelo 'do ruba'

28.03.2022 u 06:06

Bionic
Reading

Iako je vjerojatno samo htio biti duhovit, komičar Chris Rock uvrijedio je javno glumicu Jadu Pinkett Smith, ismijavajući je na račun njezine ćelavosti, iako je dobro znao da je tu riječ o zdravstvenim problemima, a ne o modnom hiru, zbog čega je njezinu čast u javnom prijenosu obranio njezin suprug

Trebao je to biti samo duhoviti osvrt komičara Chrisa Rocka na neke od nominiranih, no pretvorio se u sekundi u fijasko. Naime, Rock se prvo dotaknuo nominiranog bračnog para - Javiera Bardema i Penelope Cruz - koji su na Oscare stigli s nominacijama u najvažnijim nagradama, onima za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu.

Chris Rock se stoga našalio kako Bardem ne smije osvojiti nagradu kao i da se španjolski glumac nada da će Oscar otići u ruke njegovom kolegi Willu Smithu, što se u konačnici i dogodilo. Izrekavši to, Rock se 'prebacio' na bračni par Smith, pozdravivši Willa, ali i njegovu suprugu Jadu Pinkett Smith, dobacivši joj kako jedva čeka nastavak hit filma 'G.I. Jane'.

Za one kojima ta njegova upadica nije jasna, pojašnjenje. Film 'G.I. Jane' proslavio je Demi Moore, koja je zbog uloge obrijala glavu na ćelavo, kako bi se uklopila među vojnike, a Chrisa Rocka upravo je na to asocirala obrijana glava Jade Pinkett Smith.

Sukob Willa Smitha i Chrisa Rocka Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

No, za razliku od Demi Moore, Jada kosu nije obrijala namjerno, već je ćelava glava posljedica zdravstvenih problema. Već je na njegovu upadicu bilo jasno vidljivo na izrazu lica glumice kako joj se šala nije svidjela, a ubrzo je izblijedio i osmijeh s lica Willa Smitha.

  • +12
Dodjela Oscara 2022. Izvor: Profimedia / Autor: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Budući da su se kamere već prebacile na pozornicu i Chrisa Rocka, i na njegovom je licu bilo vidljivo da se uozbiljio, a potom je na pozornicu stupio Will Smith koji je u sekudni šakom u glavu udario komičara i vratio se u gledalište vičući da ne spominje njegovu ženu.

Kada je primio nagradu za najboljeg glumca, za ulogu u filmu 'Kralj Richard', Will Smith se kroz suze ispričao okupljenima, ali i cijeloj javnosti, zbog incidenta, dodavši kako 'ljubav te natjera na lude stvari'. Zanimljivo je kako se njegov govor isprike odužio, a inače poznati organizatori dodjele nagrada po tome da muzikom 'režu' preduge govore, ovoga su se puta suzdržali toga.