IGRA GLAVNU ULOGU

Goran Bogdan o filmu nagrađenom Zlatnom palmom: 'Nužno je da se takva priča ispriča'

27.05.2024 u 10:28

Bionic
Reading

Ne prestaju se nizati hvalospjevi o našoj prvoj Zlatnoj palmi koju je osvojio film Nebojše Slijepčevića 'Čovjek koji nije mogao šutjeti'. Veliki uspjeh domaćeg redatelja njegovom filmu snimljenom po istinitom događaju, mogao bi donijeti i nominaciju za Oscar, a glavni glumac ne skriva sreću zbog velikog priznanja za hrvatsku umjetnost

Gorana Bogdana velika vijest je zatekla na setu novog filma 'Monuments' redatelja Bojana Bodružića koji se snima u Istri.

'Priča je iz vizure putnika koji je šutio, kao i njih ostalih 499. Nažalost, to je sramota, tragedija i zlo. Nužno je da se takva priča ispriča. To je važno', izjavio je za 24sata. Dodao je da je 'sve prošlo nekako u minimalizmu, šutnji i strahu'. Otkrio je da mu je redatelj poslao razgovore sa svjedocima sa suđenja te da je sčitao izvještaje sa suda koji su 'nešto strašno, ledi krv u žilama, ali mu je pomoglo oko uloge'.

Izvor: Društvene mreže

Inače, film o jednoj od najtežih ratnih priča 90-ih sniman je početkom siječnja na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. U njemu igraju i Alexis Manenti, Dragan Mićanović, Silvio Mumelaš, Lara Nekić, Priska Ugrina, Dušan Gojić, Nebojša Pop Tasić, Mijo Pavelko, Martin Kuhar, Jakov Zovko i Robert Ugrina.

PREMIJERA FILMA

Ljubav je u Beogradu: Tihana Lazović i Goran Bogdan glavne zvijezde crvenog tepiha

Pogledaj galeriju