JUdE BELLINGHAM

Gol protiv Srbije proslavio bacanjem na koljena, s rukom na licu. O čemu je riječ?

17.06.2024 u 15:06

Bionic
Reading

Nakon što je zabio gol u jučerašnjoj utakmici Engleske protiv Srbije, Jude Bellingham to je proslavio zajedno sa svojim suigračem Trentom Alexanderom-Arnoldom. Dvojica nogometaša bacila su se dramatično na koljena i prstima prekrili lice. Nakon utakmice Bellingham je otkrio i značenje toga svega

20-godišnji igrač Real Madrida sinoć je svojoj reprezentaciji osigurao savršen bod. Jude Bellingham zabio je gol za Englesku, u utakmici protiv Srbije, i postao nacionalni heroj. No, ono što je napravio nakon zabijanja gola izazvalo je razne reakcije, jer nitko zapravo nije znao što se točno događa i što on radi.

Naime, nakon što je Bellingham zabio gol, koji je na kraju bio i jedini na cijeloj utakmici, pohrlio je prema svom suigraču Trentu Alexanderu-Arnoldu, koji inače igra za Liverpool, a dvojica nogometaša na zanimljv su način proslavili njegov izniman pogodak.

Jude Bellingham o slavlju Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

U trenu su se obojica bacila na koljena jedno nasuprot drugog, oslonili su desni lakat na koljeno i prekrili lice s prstima na desnoj ruci, što je izazvalo veliku pozornost, osobito jer je ostatak momčadi okrenulo im leđa i gledalo prema drugoj strani travnjaka. Nakon utakmice Bellingham je i pojasnio o čemu je zapravo riječ.

Odavno je poznato da su njih dvojica jako dobri prijatelji i da imaju i svoj tajni pozdrav kod okupljanja reprezentacije. Upravo zbog njihovog prijateljstva i bliskosti čelnici Liverpoola bili su uvjereni prošlog ljeta da će Jude iz Borussije Dortmund doći kod njih, no on se odlučio za Real Madrid.

  • +26
Srbija - Engleska, Euro (16.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

Ova njihova poza i slavlje dolazi iz kartaške igre Werewolf, koja se rado igra u engleskom kampu, te dečki na taj način krate vrijeme, a oni koji su najzagriženiji za tu igru, kako nogometaši tako i ostali članovi tima, nazivaju se 'Wolf Crew', odnosno 'Vučja ekipa'. Među njima su i Bellingham i Alexander-Arnold.

'Kada igramo 'Wolf' netko od osoblja tako drži lice kada ne zna što se događa. Bilo je to zapravo jedno malo, zajedničko slavlje za Vučju ekipu', rekao je odmah nakon pobjede Bellingham za BBC, da bi kasnije, na UEFA-inoj tiskovnoj konferenciji dodatno pojasnio:

'Bilo je to više slavlje za ekipu koja ulaže sve od sebe svaki dan, no koji nisu na terenu. Oni nemaju trenutke koje imamo mi na terenu, ali ih mi jako cijenimo i važno nam je da zadržimo tu atmosferu.'