NASTUPI ZVIJEZDA

Gdje dočekati Novu: tportalov vodič za doček na otvorenom

30.12.2017 u 19:38

Bionic
Reading

I dok će najveći broj hrvatskih glazbenih zvijezda za Novu 2018. godinu pjevati u susjednoj Crnoj Gori, to ne znači da će Hrvatska ostati zakinuta za dobre provode na gradskim trgovima sa zvučnim imenima. Tko će gdje nastupati, provjerite u našem vodiču kroz gradove i novogodišnje tulume

Zagreb

Nakon višednevnog iščekivanja, napokon se i doznalo. Zagrepčane i sve koji će se zateći na Trgu bana Josipa Jelačića, u 2018. godinu uvest će dobro poznata estradna imena. Osim tamburaškog sastava Gazde, rock grupe Vatra, splitskog glazbenika Tončija Huljića i njegova benda Madre Badessa, sve je iznenadio nastup legendarne pjevačice Doris Dragović.

Splitska pjevačica nedavno je tri dana zaredom rasprodala nastupe u Koncertnoj dvorani 'Vatroslav Lisinski', stoga nema sumnje da će se na Trgu naći i veliki broj njezinih obožavatelja. 

  • +16
Izvođači koji nastupaju na otvorenom na dočeku 2018. godine Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Dubrovnik

Organizatori dočeka Nove 2018. godine koji će se u Dubrovniku, naravno, odvijati na Stradunu, ove su godine angažirali bosanskohercegovačkog kantautora Dinu Merlina. On je prošlu Novu godinu dočekao na otvorenom, u Sarajevu, a sa 100 tisuća posjetitelja, srušio je i svoj osobni rekord. Zagrijavanje počinje uz grupu Pravila igre, potom slijedi nastup Dine Merlina, a zatim i Songkillersa.

Rijeka

Na riječkom Korzu zabava počinje u 22 sata kada će na pozornicu izaći riječki glazbenik Boris Štok. Očekuje se da će njegov nastup potrajati sat vremena, a potom će mikrofon predati grupi Jinx. Tek nakon što si Riječani i njihovi gosti čestitaju novu 2018. godinu, na pozornicu stiže Crvena jabuka.

Poreč / Pula 

Pop-rock grupa Parni valjak zabavljat će sve koji se zateknu u Poreču, dok će njihovi kolege iz Prljavog kazališta rasplesati i ugrijati sve na Forumu u Puli.

Split

Na dočeku u Splitu zasigurno neće biti hladno, budući da doček na splitskoj rivi započinje grupa Mjesni odbor, predstavnici novog otočnog vala s otoka Šolte koji će svirati rock / funk / reggae ritmove. Novu godinu dočekat će uz popularnog pjevača Joška Čaglja Jolu, a nakon njega na pozornicu će se popeti i Gustafi.

Zadar

Čak tri dana slavit će se u Zadru. Sve počinje u petak, 29. prosinca, uz TBF na Trgu Petra Zoranića, gdje će dan kasnije pjevati i Jacques Houdek. U najluđoj noći u godini, na Narodnom trgu, nastupit će Tomislav Bralić i klapa Intrade, a njima će se pridružiti i šibenski slavuj Marko Škugor

  • +31
Doček Nove 2017. u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Šibenik

U novogodišnjoj noći na Poljani će svirati bosanskohercegovačka atrakcija Dubioza Kolektiv, a osim njih nastupit će i Elemental.

Makarska / Biograd na Moru / Mali Lošinj / Rab / Vir

Na Trgu Andrije Kačića Miošića, u novu 2018. godinu stanovnike Makarske uvest će Željko Bebek, koji će tako na najbolji način proslaviti 40 godina od prvog samostalno albuma 'Skoro da smo isti'. Zabranjeno pušenje, ali i klapa Kampanel, pjevat će u Biogradu na Moru, na Trgu hrvatskih velikana. Hladno pivo pjevat će na Malom Lošinju, na Rabu Petar Grašo, a na Viru Giuliano.

  • +14
Advent u Zagrebu: Noćni ugođaj Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Osijek

U skladu s bojama grada Osijeka, njegovi stanovnici i gosti novogodišnju zabavu moći će potražiti ispred bijele ili plave pozornice. S pozornice ispred Katedrale, na Trgu Ivana Pavla II., dopirat će zvuci tamburice i starogradske pjesme u izvedbi Zvonka Bogdana, dok će na središnjem Trgu Ante Starčevića mlađu publiku zabavljati DJ-i i grupa Detour.  

Karlovac

Karlovčani su ove godine odlučili doček Nove godine prebaciti s uobičajenog Trga bana Jelačića na primjereniji, manji prostor u Radićevoj ulici. Pozornica će biti postavljena kod spomenika žabi, a s nje će Karlovčane u 2018. godinu veselom svirkom uvesti Neno Belan i njegovi Fiumensi.