pjesma s albuma

Frontmen Daleke obale kraj Zadra snimio spot u stilu 'Pobješnjelog Maxa'

05.11.2023 u 08:18

Bionic
Reading

Jakša Jordes frontmen Daleke obale, inače vrhunski saksofonist, prošlog je vikenda u Kožinu kraj Zadra, snimio spot za pjesmu 'Neverland' sa svog novog albuma 'Saxoholic'

'U spotu jednu od glavnih uloga ima i automobil- Ford XB Falcon GT351, inače najpoznatijem po ulozi u filmu 'Pobješnjeli Max', a jedan je od ljubimaca Jakšinog prijatelja Emila Ivezića, stoji u priopćenju.

'Auto nema servo, a ima 600 konjskih snaga. Kada daš malo gasa, 'pleše' lijevo-desno, sve me boli od snimanja, moraš uvijek volan čvrsto držati. A troši između 30 i 40 litara na sto kilometara. Buka je unutra neopisiva, pa taj auto riga vatru', otkrio je Jordes. Vozio ga je tamo ni manje ni više nego Mel Gibson. Puno su mu pomogli i članovi MK Divlje svinje, koji su u spotu pripomogli motociklima.č

'Teško bih sve to snimio bez njih, bili su tu i stari motocikli, a i njihovo iskustvo. Mislim da je dobro ispalo, našli smo neku čistinu, tako da je djelovalo kao da smo u Australiji', dodao je glazbenik koji je zaslužan i za režiju spota, producent je Dinko Čvorić Doringo, a direktor fotografije je Igor Bogdanović.

'Bila je to ozbiljna organizacija svega, vučna služba je bila tu, 'brdo' ljudi. I svi su se rado odazvali kad sam objasnio o čemu je riječ, drago mi je da nisam samo ja zaluđen 'Mad Maxom' Na 'filmski set' su mi uletili i dugogodišnji prijatelji, Krešimir Radić, Ive Županović i Hrvoje Čirjak, te moja menagerica i desna ruka Vlasta Škrbina', dodaje Jordes. Spot je u montaži, a do konačne verzije Jakša ima pun raspored sa svirkama, što sa svojim omiljenim saksofonom, Dalekom Obalom kao i projektima sa Nenom Belanom.