'furiosa'

Novom 'Mad Maxu' predviđali su blistavu budućnost, no pokazao se kao pravi debakl

29.05.2024 u 13:14

Bionic
Reading

Film 'Furiosa' dobio je pozitivne ocjene kritičara, no izgleda da ipak nije privukao toliku pozornost gledatelja. Brojevi ne lažu, a film se pokazao kao pravi debakl u kinima

U posljednje vrijeme svjedočimo sve većem padu interesa za akcijske filmove kao što su 'Pobjesnjeli Max', a najnoviji nastavak nazvan 'Furiosa' podbacio je unatoč velikom iščekivanju i pozitivnim ocjenama kritičara.

Kritika je film nahvalila, u Cannesu je zaradio pljesak od šest minuta, no publika baš i nije nešto trčala u kino-dvorane.

Tijekom prvog vikenda prikazivanja film je zaradio tek 25,6 milijuna dolara u SAD-u te 33,3 milijuna dolara od međunarodne publike. S ukupnom zaradom od oko 58 milijuna dolara, film je isplatio tek trećinu ukupnog troška snimanja koji je iznosio oko 168 milijuna dolara.

Također, vrijedi istaknuti da je film pušten na američki Dan sjećanja te da je ovo u SAD-u bila najgora izvedba na Dan sjećanja u posljednjih 29 godina.

Furiosa : A Mad Max Saga [Furiosa: Pobješnjeli Max Saga] | Službeni trailer | 2024 Izvor: Društvene mreže

'Naporno smo radili na ovom filmu i bit će vrlo zanimljivo vidjeti što ćete od njega napraviti', komentirao je redatelj George Miller u Cannesu prije premijere.

U filmu glume Anya Taylor-Joy kao Furiosa i Chris Hemsworth kao ratni gospodar Dementus, a radnja filma prati povratak Furiose svojoj kući dok se Dementus i njegov kolega tiranin Besmrtni Joe bore za prevlast u pustinji.

  • +3
Premijera filma 'Furiosa: Pobješnjeli Max saga' u Cannesu Izvor: Profimedia / Autor: Marina Takimoto / Zuma Press / Profimedia