debi

[FOTO/VIDEO] Pogledajte kako je bilo na još jednom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture, Vinko Ćemeraš predstavio je publici svoj prvi album

16.05.2021 u 09:25

Bionic
Reading

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli održali su zagrebački koncert je će za njih ujedno i prva samostalna koncertna promocija debitantskog albuma. U zagrebačkoj Tvornici kulture nastup je održan u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama

Protekla 2020. godina u mnogočemu je bila posebna za Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli, unatoč (ne)prilikama u kojima su se našli, zajedno s čitavim svijetom. U veljači prošle godine Vinko Ćemeraš je pobijedio u showu The Voice Hrvatska, zaokupio pažnju šire publike te hrabro zakoračio u samostalnu glazbenu karijeru. Publiku je oduševio izvedbom pjesme 'Pelin i med', što je potvrđeno i prestižnom nagradom Cesarica – Hit mjeseca ožujka, a nakon toga kreira bendovsku formaciju te svi zajedno pod producentskim vodstvom Srđana Sekulovića – Skansija započinju stvarati nove (autorske) pjesme!

Kruna tog marljivog rada je njihov album prvijenac 'Na putu', objavljen u listopadu prošle godine, u izdanju Universal Music Hrvatska, koji je osim u CD obliku i digitalno predstavljen i na vinilu. Album je ostavio pozitivne dojmove i među publikom i među glazbenom kritikom, dosegnuo Top listu najprodavanijih domaćih izdanja, te je Vinku Ćemerašu & Talvi Tuuli priskrbio i dvije nominacije za nagradu Porin! Naime, skupina je s albumom nominirana u kategoriji 'Najbolji album rock glazbe" dok je sam bend ostvario i nominaciju u kategoriji 'Novi izvođač godine'! Također, Vinko Ćemeraš je ostvario i nominacije za dvije medijski priznate nagrade, onu za 'Zlatni studio' te za 'Večernjakova ružu'.

Uz novi singl i spot te koncertnu promociju albuma u Tvornici kulture, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli već sada mogu potvrditi i nastup 27. lipnja u pulskom Kaštelu.

  • +42
Koncert Vinka Ćemeraša u Tvornici kulture Izvor: Pixsell / Autor: Zoe Sarlija

Nakon 'Pelin i med', 'Samo da ti si tu', 'Nauči me' i 'Dobro je', svoj naglasak dobiva pjesma 'Zrno i pijesak', koju autorski potpisuje Aljoša Šerić, dok je za izniman prateći videospot zaslužan cijenjeni hrvatski redatelj Radislav Jovanov Gonzo.

Izvor: Društvene mreže