RIJEKA

[FOTO] Damir Urban sa svojom četvorkom zabavljao Riječane do kasnih sati

20.09.2020 u 09:06

Bionic
Reading

U subotu, 19. rujna 2020. s početkom u 20,30 sati kraj Exporta na riječkoj Delti, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, Riječani su imali priliku uživati u koncertu 52. stavak, u izvođenju Urbana&4, Ante Gela i gudačkog orkestra, okupljenog posebno za ovu prigodu

Na koncertu su izvedena neke od najpoznatijih pjesama Urbanove karijere, počevši od legendarnih hitova grupe Laufer poput Moje vode, preko Astronauta i Mjesta za mene, pa sve do recentnih izdanja koja su u vrlo kratkom vremenu osvojila publiku, kao što su Iskra, Div ili Nitko osim nas.

Publika je uživala u dobro znanim hitovima, ali u nešto drugačijoj izvedbi i s potpuno novim aranžmanima, koje je za ovu priliku osmislio iznimni gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo. Spoj klasičnih instrumenata i instrumenata suvremene glazbe i ovom su prilikom dokazali kako se radi o bezvremenskim pjesmama.

  • +13
Koncert 52. stavak, Urbana&4, Ante Gela i gudačkog orkestra Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Koncert 52. stavak, svojevrsna je riječka verzija izvanrednog nastupa Urbana&4 sa Zagrebačkom filharmonijom, koji se početkom srpnja prošle godine održao u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Taj je koncert, podsjetimo, zabilježen i na istoimenom live albumu u izdanju Croatia Recordsa te je osvojio čak 5 diskografskih nagrada Porin, što je najveći broj kipića koji je dosad za isto izdanje došao u Urbanove ruke.

Urban je pred riječkom publikom sa svojom 'četvorkom' posljednji put svirao u prosincu 2019. godine, na koncertu održanom u Pogonu kulture.