popularizirala svoj kraj

Ecija Ojdanić u 'Kumovima': 'Odala sam počast svim ženama među kojima sam i ja odrasla'

11.04.2024 u 10:11

Bionic
Reading

Od ovog tjedna glumicu se ponovo može gledati u seriji Nove TV u ulozi šankerice koja se vratila uz Argentine zaljubljena u varalicu koji je ostavlja u Zaglavama. Ecija Ojdanić kaže da je shvatila koliko je taj njezin lik zapravo omiljen jer su je neprestano pitali kad će se konačno vratiti Mirjana

Za lik Mirjane glumica kaže da je 'atipičan lik za Dalmatinsku zagoru'. Budući da je Ecija Ojdanić i sama rodom iz Dalmatinske zagore, rekla je da je kroz tu ulogu htjela dati počast svim ženama iz tog kraja koje odrastaju u tom specifičnom društvenom okviru.

'Žene Dalmatinske zagore, iako definirane patrijarhatom koji tamo vlada još uvijek, mislim da su unutar tog patrijarhata razvile jedan vrlo suptilan, prikriveni matrijarhat u kojem zapravo žene unutar tog okvira drže sva četiri kantuna kuće i imaju veliku hrabrost, veliku srčanost, ljubav prema obitelji, ljubav prema rodnoj grudi, ljubav prema svojoj djeci i, evo, ja sam kroz lik Mirjane pokušala na neki način dati obol i počast svim tim ženama, među kojima sam i ja odrasla i koje su mi bile uzor, poput moje majke i mojih baka i teta', rekla je za Dnevnik.hr.

Jennifer Lopez- fotke iz mladih dana Izvor: tportal.hr / Autor: Porfimedia by Canva

Premda živi u Zagrebu, Ecija se često vraća u svoj rodni kraj, gdje ju sumještani uvijek dočekuju s veseljem i jako im znači da je njezina ljubav prema rodnom kraju na neki način popularizirala taj kraj. U svom kraju je prije nekoliko godina u svoj rodni kraj dovela kazalište i pokrenula festival. Na ideju ju je inspirirao Vedran Mlikota i njegovi Glumci u Zagvozdu, ali i drugi kolege.

Progovorila je i o djeci. Kaže da bi 'voljela da naprave neki izbor koji će njima biti najbolji', a kad je riječ o usklađivanju privatnog života sa svim obvezama koje ima, smatra da je 'žena koja ima viška energije'. Važno joj je, kazala je, da 'bude ostvarena i kao supruga, i kao majka, i kao poslovna žena'.

UŽIVANCIJA NA SUNCU

Sunčana subota napunila špicu: Ecija Ojdanić se ne da iz ljetnih haljina, a Mirela Holy prodefilirala u bijelom

Pogledaj galeriju